Menü

Miért épp a nordic walking?

Sokan vannak, akik szeretnének mozogni, de nem tudnak edzőterembe járni, intenzívebb sportot folytatni, ennek ellenére törekednek a mozgásra, néhány kiló leadására, fitt életmód folytatására, egészséges élet kialakítására. A nordic walking edzés számukra igazán tökéletes választás lehet.

A nordic walking (magyarul északi gyaloglás) lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglási technika segítségével mozogjunk. Ez az a sport bárhol és bármikor végezhető, számos jótékony hatása van és nem utolsó sorban egy páratlan természetközeli élmény.

Miért épp a nordic walking? Mert ez az edzés egy remek szabadtéri program, egy sportos gyaloglás a természetben és bár nem tűnik így elsőre, mégis az izmok 90%-át mozgatja meg, ami nagyon hatékonynak mondható.

A tevékenység során talán kevesen tudják, de nem mindegy milyen módon használjuk a botokat és hogy gyalogolunk, ugyanis ennek is megvan a maga technikája. Talán sokakat meglep, de a nordic walkingnak 24 féle technikája létezik. A fogyáshoz legalább egy órányi gyaloglás szükséges, hogy meginduljon a zsírégetés, ám e sportág előtt is szükséges természetesen a megfelelő bemelegítés.

Ez a gyaloglás közepes intenzitású mozgás, mely, ha pulzusunkat a zsírégető tartományban tartjuk, segíti a fogyást. Ahhoz, hogy látványos legyen az eredmény, legalább heti három alkalommal mozogni kell.

A nordic walking előnyei közé sorolható, hogy egyáltalán nem terheli meg az ízületeket, mégis átmozgatja az izmok 90%-át, nagyon jó a gerincre és magas zsírégető hatása miatt a fogyáshoz is hozzájárul.

Képes orvosolni a nyak és a váll merevségét, kiváló stresszoldó, növeli a tüdőkapacitást, csökkenti a vérnyomást, s bármely életkorban elkezdhető, egyedül, vagy társaságban is végezhető.

A természetben végzett sportok segítenek elszakadni a civilizációtól, kikapcsol az agyunk, megnyugszik a lelkünk, kitisztul a fejünk. Gyaloglás közben megérint az erdő, eggyé válhatunk a természettel, a sport pedig közösségteremtő erejű, társaságban pedig köztudottan gyorsabban megy az idő és könnyebben fogynak a kilométerek!

Aki ülőmunkát végez, annak különösen javasolt a séta, gyaloglás beiktatása, számukra tökéletes választás ez a tevékenység, mely sport is és meditáció is egyben. A nordic walking remekül kombinálható más sportokkal is, akár konditermi edzéssel, akár tornával, túrázással, vagy akár biciklizéssel.

Sportolás télen – erre figyeljünk!

A téli sportok szépségei vitathatatlanok, sokan kifejezetten várják a síszezont, egy jó szánkózást, korcsolyázást, én magam a futást is élvezem télen, de túrázók körében is kedvelt évszak a tél. A téli sportok bármely életkorban elkezdhetők, többféle sporttevékenység közül is választhatunk.

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

A karácsony illatai

A karácsony hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet.
Aki kedveli az illóolajokat, olvassa el mai cikkünket!

Nem olvasnak a kamaszok

Vajon miért nehéz a 12-16 éves korosztályt olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat és a könyveket az internettel, mobiltelefonnal, közösségi oldalakkal, „kütyüzéssel” szemben? Hogyan válasszunk könyvet a gyermekünknek?

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.