Menü

Miért épp a nordic walking?

Sokan vannak, akik szeretnének mozogni, de nem tudnak edzőterembe járni, intenzívebb sportot folytatni, ennek ellenére törekednek a mozgásra, néhány kiló leadására, fitt életmód folytatására, egészséges élet kialakítására. A nordic walking edzés számukra igazán tökéletes választás lehet.

A nordic walking (magyarul északi gyaloglás) lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglási technika segítségével mozogjunk. Ez az a sport bárhol és bármikor végezhető, számos jótékony hatása van és nem utolsó sorban egy páratlan természetközeli élmény.

Miért épp a nordic walking? Mert ez az edzés egy remek szabadtéri program, egy sportos gyaloglás a természetben és bár nem tűnik így elsőre, mégis az izmok 90%-át mozgatja meg, ami nagyon hatékonynak mondható.

A tevékenység során talán kevesen tudják, de nem mindegy milyen módon használjuk a botokat és hogy gyalogolunk, ugyanis ennek is megvan a maga technikája. Talán sokakat meglep, de a nordic walkingnak 24 féle technikája létezik. A fogyáshoz legalább egy órányi gyaloglás szükséges, hogy meginduljon a zsírégetés, ám e sportág előtt is szükséges természetesen a megfelelő bemelegítés.

Ez a gyaloglás közepes intenzitású mozgás, mely, ha pulzusunkat a zsírégető tartományban tartjuk, segíti a fogyást. Ahhoz, hogy látványos legyen az eredmény, legalább heti három alkalommal mozogni kell.

A nordic walking előnyei közé sorolható, hogy egyáltalán nem terheli meg az ízületeket, mégis átmozgatja az izmok 90%-át, nagyon jó a gerincre és magas zsírégető hatása miatt a fogyáshoz is hozzájárul.

Képes orvosolni a nyak és a váll merevségét, kiváló stresszoldó, növeli a tüdőkapacitást, csökkenti a vérnyomást, s bármely életkorban elkezdhető, egyedül, vagy társaságban is végezhető.

A természetben végzett sportok segítenek elszakadni a civilizációtól, kikapcsol az agyunk, megnyugszik a lelkünk, kitisztul a fejünk. Gyaloglás közben megérint az erdő, eggyé válhatunk a természettel, a sport pedig közösségteremtő erejű, társaságban pedig köztudottan gyorsabban megy az idő és könnyebben fogynak a kilométerek!

Aki ülőmunkát végez, annak különösen javasolt a séta, gyaloglás beiktatása, számukra tökéletes választás ez a tevékenység, mely sport is és meditáció is egyben. A nordic walking remekül kombinálható más sportokkal is, akár konditermi edzéssel, akár tornával, túrázással, vagy akár biciklizéssel.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.