Menü

Ezt tudja a szempilla-lifting!

Egy újabb drága szépségőrület, trendi divatfogás? Mit takar a szempilla-lifting és miért lett hirtelen népszerű? Felkerestem egy szalont.

Számos módszer létezik a szempillák tökéletesítésére, ezek közül egy újdonság a szempilla-lifting. Nem mindenki szeret szempillaspirált használni, némelyek a műszempillától ódzkodnak, ezért mielőtt a cikket megírtam, gondoltam kipróbálom ezt az eljárást és beszámolok róla.

Egy hatékony és kíméletes módszerről van szó, melynél nincs „pótlás”, nincs műszempilla, a szakember hozott anyagból dolgozik, igaz a szempilla-lifting nem is dúsít úgy, mint egy „mesterien” felrakott „seprűs” műszempilla, nem olyan látványos, de igazán hatásos és természetes megjelenést kölcsönöz az arcnak. Nem művi, viszont természetes.

Mire jó a szempilla-lifting?

Azoknak ajánlott egyenes pillákkal rendelkeznek, hiszen náluk szinte égnek emeli a gyenge, tartás nélküli szálakat és az eredmény: szép, ívelt tartós pillák. Nem kellemetlen és nem hosszú az eljárás, viszont a saját tapasztalatom és véleményem az, hogy minél hosszabb valaki saját szempillája, annál szebb lesz az eredmény.

Sajnos a magam esetében a kevéske és rövid pilláimon nem látni azt az eredményt, amit szerettem volna, de tény, hogy így is mutat, látszik és az eredmény hete óta tartós! A kezelés kizárólag a felső szempilla sorra vonatkozik, ott alkalmazzák a megemelő eljárást.

Az utóbbi években sok kozmetika felvette a szolgáltatásai közé, mivel egyre népszerűbb módszerré nőtte ki magát, természetesen itt is, mint bármely más szakmánál, csak hozzáértő szakemberrel végeztessük ezt a műveletet, akik megfelelő eszközökkel, alapanyagokkal és szakértelemmel rendelkeznek e területen!

A szempillák tartós göndörítésére többféle kozmetikumot alkalmaznak, rögzítő gélt, göndörítő krémet, fixáló anyagot, hidratáló, valamint keratinos és vitaminos ápolófolyadékot, melyhez elengedhetetlen a szakember tudása és hozzáértése.

A modern és korszerű lifting-szettek hipoallergének, így nem károsítják a szempilláinkat.

Mennyibe kerül ez az eljárás?

Az árak változóak, de 10 ezer forinttól már elérhető a szolgáltatás, ám előfordulnak 20 ezer forint fölé ugró árkategóriák is.

Milyen eredményt kapunk?

Nos, akik 3D műszempillasort képzelnek el, ők tévedni fognak, ám akik a természetes megjelenés hívei, ők kedvelni fogják, hogy nem kell spirálozniuk reggelente a pillákat, hiszen kaptak egy szép, tartós és ívelt pillasort. Dúsítás itt nem történik, ám a szálak megemelésével látványos lesz a változás.

Mire kell figyelni a kezelés után?

Dörzsölni, mosni nem szabad, víz nem érheti és festeni sem szabad, azonban pár nap elteltével bátran lehet spirálozni a szempillákat, az eredmény pedig – egyéni adottságoktól függően -akár 6-8 hétig is kitart.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.