Menü

Otthonunk dísze lehet egy kristály

A szivárványkristályokkal a sógornőm ismertetett meg, aki ékszereket és díszeket készít az e fajta csodákból. Akkor még különösebben nem is tudtam, hogy a zsinóron lógó nagy kristálynak, milyen tulajdonságai vannak. Pusztán a szépsége, varázslatossága fogott meg. Ahogy rásüt a nap, a szivárvány összes színe megjelenik és betölti a fénye a szobát. Tehát gyönyörű, és akit nem csak a szépsége, de a története is érdekel, annak itt egy kis ízelítő.

A feng shui, mint lakberendezési technika hazánkban annyira nem ismert. De azért van, aki erre esküszik, annak érdekében, hogy az otthona és élete kiegyensúlyozott legyen. Számtalan leírást, képet, segítséget kaphatunk ma már, hogy minden a tökéletes helyre kerüljön. Az egyes helységeknek meg van a maga energiája, de a színek is fontos szerepet kapnak. A csí, mint energia mindent áthat, éppúgy megtalálható szervezetünkben, mint lakásunkban. A szivárványkristályok a Feng Shui azon eszközei, melyek segítségével ezeket a pozitív energiákat (csí-t) szabadíthatjuk fel otthonunkban.

A legegyszerűbb módja ennek az energiának az áramoltatására, ha egyszerűen fellógatjuk őket az ablakba, ahol a napfény sugarait megtörve, gyönyörű szivárványkockákat vetítenek a térbe. Sugarakat hoznak az életünkbe és szívet megnyitó rezgést keltenek. És ha az energiákban nem is hiszünk, az kétségtelen, hogy szemet gyönyörködtető hangulatot csempésznek mindennapjainkba. Ezek a kristályok, olyanok, mint a bűvészek. Hiszen azzal a tulajdonsággal rendelkeznek, hogy felszínre hozzák a rejtett képességeket, ugyanis a fehér fényből, előcsalogatják a spektrum színeit.

Úgy tartják, hogy a legjobb „orvoslási” módszer a tereink megtisztítására, energizálására a gyémánt. Minél nagyobb, annál jobb. De sajnos nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy óriási gyémántok lógjanak az ablakokban, ezért tökéletesen csiszolt és gyémánt tisztaságú kristálygömböket alkalmazhatunk a cél elérése érdekében. A kristályokból készíthetünk akár mi magunk is ékszereket, díszeket, de ha valakinek se ideje, se kedve, akkor már számtalan helyen beszerezheti a neki tetszőt. A kínálat határtalan, számos színben, méretben és formában kaphatóak. Azt fontos megjegyezni, hogy ma már nagyon sok a hamis ékszer, amik nem valódi kristályokból készülnek. Tehát megbízható helyről szerezzük be a termékeket.

Ha konkrétan szeretnénk valamilyen hatást elérni, mit alkalmazzunk?

A feng shui kristályokat számtalan dologra felhasználhatjuk. Sokkal hatékonyabb, ha a térben (szobában) helyezzük el őket, mintha ékszerként hordanánk. Illetve, ha az ablakba lógatjuk, akkor mindig függönyön belül akasszuk fel. Amikor a tökéletes példányt szeretnénk megtalálni, akkor szembesülünk vele, hogy mennyi féle formában és színben kaphatóak. Minden tulajdonság, más-más gondok megoldására hivatott.

Amikor a gazdagság és a siker elérése a cél vagy éppen veszteségek sora ér minket, akkor új lendületet adhatunk az ezerszirmú lótuszvirág formájú szivárványkristállyal. Ugyanis a nagy lehetőségeket, a fejlődést szimbolizálja, és képes a szerencsétlennek látszó élethelyzeteket megfordítani.

Harmonikus családi kapcsolatokra és egészségre vágyunk, akkor a csepp alakú szivárványkristály vagy az univerzális ősgeometriai gömbforma hozhat nekünk változást. Akár kulcstartóként, akár díszként viseljük.

Ha a siker, elismerés, vagy hírnévre vágyakozunk, akkor az aprólékos csiszolású gömbforma, vagy a hegyes, ceruzára hasonlító kristályok közül válogassunk. 1 vagy 9 darabszámú kihelyezése javasolt.

A béke, nyugalom elősegítésére, bölcsesség, tudás megszerzésében segítséget nyújthat a gömb szivárványkristály. Itt 1 vagy 8 darab kihelyezése javasolt. Munkahelyi előmenetel, szakmai karrier, vállalkozás fellendítése, személyes emberi kapcsolataink élénkítése, új emberekkel való megismerkedés lehetősége okán szintén a fentebb leírt módszer tanácsos.

Ha új párt keresünk, vagy meglévő párkapcsolatunkat akarjuk megerősíteni, ha magányosnak érezzük magunkat vagy házasságunk akadozik, akkor megerősítésre, aktivizálására a szív alakú szivárványkristályokat használjuk. Mindig duplán kihelyezve.

Gyermekünkkel való viszonyunk, gyermekáldás, vagy ha munkahelyünkön, magánéletünkben különösen fontos lenne új ötletek megszületése, akkor a cseppformát válasszuk.

Ha utazásra vágyunk vagy munkahely változtatás előtt állunk, ha jobb viszonyt szeretnénk a körülöttünk élő emberekkel, ha válságos életszakaszhoz értünk és útmutatásra van szükségünk, akkor a hópihe lesz a tökéletes választás.

Természetesen garancia semmire nincs! A szépségük vitathatatlan, az életünkre való hatásukra bizonyíték nincsen. Ha sorsunkat nem is befolyásolják, otthonunknak csodás dísze lehet.

A legerősebb és legtermészetesebb tisztítószerek

Szeretnék mindenkit lebeszélni a vegyszerekről, erős kemikáliákról, vessünk be helyettük éppoly hatásos, ám természetes, házi tisztító – és fertőtlenítőszereket!

Brüsszel nevezetességei és látnivalói

Belgium fővárosa, Brüsszel, leginkább az Európai Unió fő székhelyeként ismert (holott több intézménye is máshol van). Lévén, hogy Brüsszel már elég messze van Magyarországtól így nem nevezhető “kedvelt” célpontnak, viszont egy nagyon hangulatos, divatos és sokszínű várost ismerhetünk meg rengeteg programmal ha leküzdjük a több, mint 1000 kilométeres távolságot.

Hibiszkuszvirág gyógyhatása

A virág szirmaiból elkészített, jótékony hatású, üdítő, élénkpiros színű, kellemesen savanykás ízű tea, nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre. Rendszeresen iható. Kis mértékben köptető hatású. Magas C-vitamin tartalma, és egyéb vitamin, hasznos anyag tartalma révén segít a megfázás, influenza kialakulásának megelőzésében; a kialakult légúti betegségek gyógyításában.

Gondolj télre, vess nyár végén is a kertbe

A tavaszi vetések szépen beérnek nyárra, ősz elejére, aki ügyesen csinálja, sok mindent el tud tenni a hűvösebb hónapokra üvegekben vagy fagyasztóban. Amikor kiürül a kert, mert mindent felhasználtunk, érdemes újra bevetni, hogy télre is legyen mivel foglalkozni.

A hidroponika alapjai, előnyei és hátrányai

A hidroponika a növénytermesztés azon módja, amely nem talajban történő termeléssel, hanem tápfolyadék használatával működik. A klasszikus földet, vagy homokot ilyenkor perlit, kavics, vagy kőzetgyapot helyettesíti, amelyen a tápoldat könnyen átjárhat. Azonban mikor ismerték fel ezt a módszert, valamint mik az előnyei és hátrányai?