Menü

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának, ugyanis ilyen parfümöt dob piacra a Kentucky Fried Chicke. A gyorséttermi lánc nem egy új illattal jelentkezik, hanem a sült csirkéjük jól ismert, 11 gyógynövényből és fűszerből álló bundáját idézik meg ebben a parfümben.

Ami ebben a dologban a viccen kívül jó érzést kelt, az az, hogy egyébként a bevételt egy fiatalokat segítő jótékonysági szervezet kapja meg. A KFC tavaly év végén már piacra dobott egy hasonló illatú parfümöt, akkor még az üvegnek is sült csirke alakja volt.

Azonban nem a KFC sült csirke illata a legmeghökkentőbb parfüm, vessünk egy pillantást a valaha volt legfurcsább üvegbe zárt illatokra, melyeket niche (ejtsd: nis) parfümöknek hívnak.

Mik azok a niche parfümök?

A niche parfümökkel a vásárlók egy kisebb csoportját kívánják kielégíteni a gyártók. Ezek a parfümök jóval drágábbak, mert különleges, sokszor nehezen beszerezhető alapanyagok szükségesek az elkészítésükhöz. A parfümőrök általában merészebb illatokkal dolgoznak, mert ezen illatok előállításakor a legfontosabb szempont, hogy viselőjük egyéniségét a lehető legnagyobb mértékben kiemeljék.

Melyek a legnépszerűbb niche parfümök?

Például az, amelyik a frissen vágott fű illatára emlékeztet. A kompozícióban található grapefruit, eukaliptusz, jázmin, kannabisz és angyalgyökér is, ezen illatok keveredése adja a végső formáját.

Nem tudunk betelni a legfinomabb reggeli illatával? Akkor a reggeleinket megfűszerezhetjük és feldobhatjuk a klasszikus sült szalonnára emlékeztető illattal! Már ilyen is létezik a piacon, ahogy az izgalom és az adrenalin parfümje is: ez pedig egy valódi, férfias illat, amely néhány különleges összetevőből áll. A vérből, verejtékből és nyálból álló koktélt úgy tervezték, hogy egyszerre szólítsa meg az összes érzékszervet.

Ha szeretjük a benzin szagát, akkor egy ilyen parfüm lehet a következő titkos kedvencünk!

Egy új parfümről van szó, mely nemcsak egy fás és romantikus illat, hanem egy autóműhely illatát is megidézi a petróleum, a bőr és a kínai cédrusfa felhasználásával.

Nos egy igazán morbid illat végezetül, de ezt csak akkor olvassák, ha már elmúltak 18 évesek… Egy sokkoló kompozícióról van szó, mely megragadja a nőiesség esszenciáját: a hüvely illatanyagait és enyhe vizeletszagot is tartalmaz ez a parfüm. Jól olvasták. Bár ez az illat teljesen szokatlan és meghökkentő, az viszont tudományosan megállapított tény, hogy ezek az illatok felerősítik a szexuális vágyakat.

Iskolai bullying – milyen jelek utalnak rá?

Mit jelent a bullying kifejezés? A megfélemlítés (angol szóval bullying) többek között terrorizálást, zsarnokoskodást, erőszakoskodást, kegyetlenkedést, megalázást, kiközösítést és zaklatást jelent. Olyan ismétlődő viselkedés, amellyel egy csoport vagy egy személy egy másik csoport vagy személy feletti hatalmát igyekszik kialakítani – írja a wikipedia.

Hogyan küzdjük le a vizsgadrukkot?

Mindenki átélte már, senkinek sem ismeretlen a vizsgadrukk érzése: az izgalom, a gombóc a torokban, a gyomorpanasz, az izzadó tenyér, a remegés, az izgulás. Ezzel az állapottal előbb-utóbb mindenki találkozik az élete során, a vizsgadrukk azonban leküzdhető.

Hogyan győzhető le a vizsgadrukk?

Nemrég volt az érettségi, most következik az egyetemi vizsgaidőszak: kemény időszak a diákoknak, bármivel is küzdjenek jelenleg. Adódik a kérdés, hogy milyen tüneteket okozhat a szorongás, az izgalom, és mit tehetünk ellene? A vizsgadrukk voltaképpen nem más, mint szervezetünk stresszreakciója, amely azonban leküzdhető. Megszüntetni nem lehet, de csökkenteni igen.

A soványság internetes kultusza

Az utóbbi időben szerintem mindenki megfigyelte, hogy tombol a diétaláz a különböző közösségi média platformokon, és nem is csak a hírességek miatt. Ki ne ismerné a folyamatos “előtte-utána” fotókat, vagy a “transformation” videókat. Az úgynevezett body positivity kampány a mai közösségi médiában átcsap egy folyamatos fogyás kampányba, és a soványság kultusza alakul ki az emberek körében.

Energiaforrások sportoláskor: gélek, gumicukor, kóla és társai

A gumicukor, csokoládé, kóla gyakori választás sportolók körében, amikor gyors energiaforrásra van szükségük, mások gélekre, energiazselékre, italporokra, gondosan kimért grammnyi adagokra esküsznek. Vajon melyek a leghasznosabb energiaforrások a sportolók számára?