Menü

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának, ugyanis ilyen parfümöt dob piacra a Kentucky Fried Chicke. A gyorséttermi lánc nem egy új illattal jelentkezik, hanem a sült csirkéjük jól ismert, 11 gyógynövényből és fűszerből álló bundáját idézik meg ebben a parfümben.

Ami ebben a dologban a viccen kívül jó érzést kelt, az az, hogy egyébként a bevételt egy fiatalokat segítő jótékonysági szervezet kapja meg. A KFC tavaly év végén már piacra dobott egy hasonló illatú parfümöt, akkor még az üvegnek is sült csirke alakja volt.

Azonban nem a KFC sült csirke illata a legmeghökkentőbb parfüm, vessünk egy pillantást a valaha volt legfurcsább üvegbe zárt illatokra, melyeket niche (ejtsd: nis) parfümöknek hívnak.

Mik azok a niche parfümök?

A niche parfümökkel a vásárlók egy kisebb csoportját kívánják kielégíteni a gyártók. Ezek a parfümök jóval drágábbak, mert különleges, sokszor nehezen beszerezhető alapanyagok szükségesek az elkészítésükhöz. A parfümőrök általában merészebb illatokkal dolgoznak, mert ezen illatok előállításakor a legfontosabb szempont, hogy viselőjük egyéniségét a lehető legnagyobb mértékben kiemeljék.

Melyek a legnépszerűbb niche parfümök?

Például az, amelyik a frissen vágott fű illatára emlékeztet. A kompozícióban található grapefruit, eukaliptusz, jázmin, kannabisz és angyalgyökér is, ezen illatok keveredése adja a végső formáját.

Nem tudunk betelni a legfinomabb reggeli illatával? Akkor a reggeleinket megfűszerezhetjük és feldobhatjuk a klasszikus sült szalonnára emlékeztető illattal! Már ilyen is létezik a piacon, ahogy az izgalom és az adrenalin parfümje is: ez pedig egy valódi, férfias illat, amely néhány különleges összetevőből áll. A vérből, verejtékből és nyálból álló koktélt úgy tervezték, hogy egyszerre szólítsa meg az összes érzékszervet.

Ha szeretjük a benzin szagát, akkor egy ilyen parfüm lehet a következő titkos kedvencünk!

Egy új parfümről van szó, mely nemcsak egy fás és romantikus illat, hanem egy autóműhely illatát is megidézi a petróleum, a bőr és a kínai cédrusfa felhasználásával.

Nos egy igazán morbid illat végezetül, de ezt csak akkor olvassák, ha már elmúltak 18 évesek… Egy sokkoló kompozícióról van szó, mely megragadja a nőiesség esszenciáját: a hüvely illatanyagait és enyhe vizeletszagot is tartalmaz ez a parfüm. Jól olvasták. Bár ez az illat teljesen szokatlan és meghökkentő, az viszont tudományosan megállapított tény, hogy ezek az illatok felerősítik a szexuális vágyakat.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.