Menü

Ezer színű Margit-sziget

Így a tavasz vége felé egyre többet napos az idő, húsz fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és a nappalok is hosszabbodnak nem csoda hát, hogy sokunknak eszébe juta szabadban tölteni egy hétvégi napot, és elmenni valahová kirándulni. A Margit-sziget egy kiváló hely egy délután, vagy akár egy egész nap eltöltésére. A fővárosban élők, és a vidékről érkezők számára is egyszerű megközelíteni. Például a Nyugati vasútállomástól, mindössze néhány megálló a 4-6-os villamossal a sziget bejárata.

Mindenképp érdemes mostanában ellátogatni, hiszen gyönyörű zöld minden, és a legtöbb virág ilyenkor nyílik, ami csak még színesebbé teszi a sziget összképét. A sziget elején találunk több bárt is, ahová be lehet ülni italozni, de ha valakinek nincs kedve ezekben a vendéglátóegységekben fogyasztani, kiváló programlehetőség lehet egy piknik. Nincs szükség másra, mint egy plédre, illetve egy kosárra, vagy hátizsákra, amiben magunkkal visszük, a vagy otthon elkészített ételt és italt, vagy akár útközben magunkhoz vehetünk az általunk szimpatikus étteremből elvitelre egy ínyenc fogást. Akár lehet vinni tollaslabda szettet is, ha nem szeles az idő, hogy egy kis testmozgással ledolgozzuk a bevitt kalóriákat.

Rengeteg érdekesség található még a szigeten, amit egy igazi kaland felfedezni, hiszen megcsodálhatjuk a IV. Béla által építettet domonkos rendi apácakolostor romjait, mely részben a hely névadója is, az árpád házi király lányának Margitnak tiszteletére építette a kolostort. Ha kulturális változatosságra vágyunk, a sziget végében van egy japánkert is, kellemes hangulattal, amely még közelebb hozza a természetet a látogatóhoz. Ezek mind ingyenes programok, viszont csupán ötszáz forintért a margitszigeti víztoronyba is felmehetünk, amely egy helyen található a szabadtéri színpaddal, itt már most, májustól színvonalas előadások tekinthetőek meg, de ide külön jegy vásárlása szükséges.

Ha esetleg a jó idő meghozná a kedvünket egy kis strandoláshoz, vagy fürdőlátogatáshoz, a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő is a szigeten található. Ez egy kiváló családos program, hiszen élménymedencék is vannak, ami kedvez a gyerekeknek, de mivel termálvíz lelőhely is van itt, így a gyógyvíz jótékony hatásait is kiélvezhetik az idelátogatók. Ideje hát előszedni a fürdőruhát, mert lassan indulhat a strandszezon!

A szigetnek igencsak gazdag élővilága van, lépten nyomon ott ugrál egy varjú, galambok vannak mindenfelé, a már említett japánkert tavacskájában kacsák úszkálnak és cinkéket is észrevehetünk, ha szemfülesek vagyunk. Ha ez nem lenne elég, egy kisebb vadaskertet is találunk, ahol többek között sokféle madarat, például réti sast, őzeket, lovakat és még sok más állatot figyelhetünk meg testközelből. Kisgyerekeknek garantáltan leköti a figyelmét a sok érdekes állatfajta, de akár, ha valaki magával viszi a házi kedvenc kutyusát, neki is érdekes lehet ez a sokszínűség.

Ha sikerült körbe sétálni az egész szigetet, vagy akár a szerencsések még egy naplementét is elkaptak a Duna partjáról, még mindig nem fogytak ki a programlehetőségek. Található itt egy kertmozi is, ami régi és új kedvenceket vetít esténként, ami garantáltan jó lezárása lehet ez kellemesen eltöltött napnak. Szabad ég alatt kivetítőn nézni egy filmet, mégiscsak varázslatosabb, mint otthon bekapcsolni a Netflixet!

Majernyik Szilvia

Nyári fitnesz tippek

Nyáron sem késő belekezdeni valamilyen testmozgásba. Néhány egyszerűbb ötletet és tippet szeretnék bemutatni a nyári sportolással kapcsolatban. Mire érdemes odafigyelni, és hogyan tudjuk motiválni magunkat arra, hogy még egy meleg napon is kimozduljunk valahová.

Szelektálás – mit dobjunk ki és mit ne?

Amikor már túlzsúfolttá válnak a szekrényeink, szobáink, belépni sem tudunk az előszobába, halmozzuk a tárgyakat, mániákusan gyűjtögetünk és nem akarunk semmit kidobni, akkor itt az ideje egy nagyobb szelektálásnak! Ha kétségeink vannak afelől, hogy mit szabad kidobni és mit nem ajánlott, akkor olvassák el mai írásunkat.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.