Főzöd vagy párolod?
Mindennapos küzdelem, hogy a konyhában finom, változatos, lehetőleg olcsó, ám egészséges ételeket alkossunk. Nem csak gyerekeink fejlődésének és immunrendszerének érdekében, hanem azért is, hogy mi, felnőttek is kellő tápanyaghoz és energiához jussunk minden nap, nem mindegy, hogy ételeinket hogyan készítjük el.
Miért nem ehet dinnyét, aki a parlagfűre allergiás?
Hogyan válhat egy „ártatlan” gyümölcs, a közkedvelt görögdinnye az allergiásoknak ellenséggé? A parlagfűre érzékenyeknél előfordulhat az úgynevezett keresztallergia.
7 remek tipp, hogy kevesebb sót használj!
Manapság bizonyítottan túl sok sót fogyasztunk, ami egészségügyi problémákat okozhat. De bármennyire is tisztában vagyunk ezzel, nem könnyű odafigyelni arra, hogy a napi ajánlott bevitelt ne haladjuk meg.
Miért szeretjük a brokkolit?
A brokkoli egyre elterjedtebb kedvenc hazánkban is, és nem véletlenül. Széles körűen felhasználható zöldség, amely a vitamindús táplálkozás része, ráadásul segít a rák megelőzésében.