Menü

Kötelező a buli Szilveszterkor?

Hamarosan búcsúztatjuk az óévet, az emberek pedig tanakodnak, hogyan töltsék az év utolsó, és az újév első napját. Néha viszont fárasztó tud lenni a kötelező bulizás, és a világraszóló party elvárásának gondolata. Töltse rendhagyóan a Szilvesztert!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak azért mennek bulizni, ünnepelni Szilveszterkor, hogy mégse otthon üljenek akkor, amikor mindenhol tűzijátékok durrognak. A „kötelező” buli aztán kisebbfajta szomorúságba torkollik, mert túlzott elvárásokkal közelítettek az esemény felé – jól tudjuk, hogy a váratlan, spontán partyk a legjobbak. Merjünk tehát változtatni, és valami rendhagyó dologgal zárni a mögöttünk álló 365 napot. A hagyomány szerint amilyen az újév első napja, olyan lesz az egész évünk, legyen hát akkor különleges ez az év! Adunk néhány inspiráló ötletet, hogy mivel teheti különlegesebbé a Szilvesztert.

  • Téli szabadtéri buli: Elő a szőrmés kabátokkal és fűthető talpbetétekkel! Rendezzen télen is szabadtéri bulit, üljék körül a tüzet – mennyivel izgalmasabb így koccintani! Főzhetnek-süthetnek az udvaron ilyenkor is. Ezután bevonulni társasjátékozni a meleg szobába pedig sokkal nagyobb élmény: jöhet a kezek-lábak felmelegítése, vagy a gyertyafény.
  • Ha már kicsit nagyobb a gyermeke, akkor nem muszáj vele otthon ülni (igaz, korábban sem muszáj…), találjon ki neki valamilyen érdekes éjszakai programot! A gyerekek nagyon tudják értékelni, ha végre fennmaradhatnak, ameddig csak szeretnének, és ez jobban is megy nekik, ha valami izgalmas történik éjszaka. Jöhet a petróleumlámpás várrom-látogatás, vagy a zseblámpás erdőjárás!
  • Az otthoni szilvesztert is különlegessé lehet tenni a gyerekeknek: építsen nekik bunkert, vagy labirintust szivacsok, párnák, plédek és fotelek segítségével. Rejtsen el nekik apró „szerencsehozó” tárgyakat a lakás pontjain, amit izgatottan keresgélhetnek, vagy tartsanak tematikus estét beöltözéssel és hangulathoz illő éjszakai vacsorával. Sokkal viccesebb és érdekesebb, mint a tévében látható paródiák!
  • Művészéjszaka! Terítsenek le egy hatalmas lepedőt, papírt, vagy vásznat a szoba közepére, amire az egész család közösen és szabadon alkothat. Kézzel-lábbal, festékkel és zsírkrétával. Közben hallgassanak különleges és inspiráló zeneszámokat, és egyenek színes, vidám ételeket. Néhanapján nem bűn egy kis természetes ételfestéket használni például a szivárványszínű torta összeállításához.
  • Extra kényeztetés: Ha egész évben rohan, stresszes a munkája, és csak most tud szabadságon lenni, akkor ne erőltesse magára, hogy még ezen a napon is rohannia kell valahová, és sokáig ébren lennie! Direkt különleges lehet olyankor ágyban maradni, amikor mindenki más ezzel ellentétesen cselekszik. Jöhet a végeláthatatlan aromafürdő és ágyban olvasás! Miért is ne?  

Fotó:
pixabay.com

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.