Menü

Véget ért a füredi ultrafutás

Idén is megrendezték az ország talán legismertebb, nemzetközi szinten is kiemelkedő népszerűségnek örvendő balatonfüredi hat napos ultrafutóversenyt.

A megmérettetésen több mint húsz ország közel 80 versenyzője állt rajthoz. Aki nem ismerné a sportágat, az ultrafutás kategóriája a maraton feletti távoknál kezdődik, de az igazán komoly viadaloknak a bennfentesek a többnapos futásokat tartják. A hatnapos verseny a legmagasabb hivatalos atlétikai futókategória. A résztvevők hat napon át annyit futnak, amennyi erejükből telik, pihenő és regenerálódásra használt idejüket önmaguk osztják be. Ez azt jelenti, hogy a legjobbak alig alszanak és naponta több maraton is magukévá tesznek. Rekordja valamivel több mint ezer kilométer, a világcsúcsot egy görög sportoló állította fel még 1988-ban.

Ezt igyekeztek megdönteni idén is a balatonfüredi futáson, de most sem sikerült. A győztes Joe Fejes közel 900 kilométerig jutott, az amerikai tavaly is nyert, így most megvédte címét. A második helyen a német Schwerk végzett, fantasztikus teljesítményét emeli, hogy elmúlt már 60 éves. A harmadik a svéd Jonsson lett, a legjobb magyar, Pula Tamás 735 teljesített kilométerrel hatodikként végzett.

Az Egyesület a Magyar Ultrafutásért (EMU) által szervezett megmérettetés rengeteg korosztályos és nemzeti rekordot hozott, tehát idén is remekül sikerült. A tervek szerint a sorozat folytatódik, a füredi kemping jövőre is helyet ad a viadalnak, amelyet szeretnének még a mostaninál is magasabb szintre emelni.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Kézzel készített ajándékok, minőségi idő, közös élmények

Bármilyen ajándékkal is kedveskedünk szeretteinknek, a minőségi együtt töltött idő a legfontosabb, hiszen a karácsony a család és a szeretet ünnepe, ilyenkor kell az együtt töltött napokat, órákat olyan tartalommal megtölteni, amiből egész évben töltekezhetünk.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Karácsonyi szokásaink

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, ami azért jó, mert ettől vagyunk különbözőek. Igaz ez az ünnepeinkre is, de vannak dolgok, amik egy adott ország ünnepi szimbólumai, sokszor pedig nem is tudjuk, hogy mi áll mögöttük