Menü

Ha apró ajándékokat keresel

Amikor ajándékot vásárolok, gyakran kerülök olyan helyzetbe, hogy nem családtagoknak válogatok, hanem apró ajándékokat keresek, csekélységekben gondolkozom, mert több olyan személy, ismerős, szomszéd vagy kollega, esetleg távolabbi rokon gyermeke van a környezetemben, akiket szeretnék meglepni valamivel, valami aprósággal. Mit ajándékozhatunk ilyenkor?

Bizonyos ismerősök, akik nem közeli családtagok, nem közeli barátok, s nem szeretnénk zavarba hozni nagyobb értékű ajándéktárggyal, de mégis kedveskednénk valamivel, nekik készíthetünk magunk, vagy vásárolhatunk ünnepi apróságokat fillérekért, vagy csekély összegért. Ha a pénz nem számítana, akkor nem is kellene ezzel a témával foglalkozni, azonban a valóság az, hogy gyakran keresünk csak ezerpárszáz forintos tételben ajándékot.

Hölgyeknek a kozmetikumok mindig nyerő ajándékötletek lehetnek, legyen az akár egy fürdőbomba, testápoló, dekor kozmetikumokból 1-1 darab, körömlakk, vagy sminkeléshez szükséges kellék, akár egy sminkszivacs, vagy ecset. Hűtőmágnes mindig kedves figyelmesség, ahogy egy kulcstartó, telefontok, táskadekoráció is.

Férfiaknak egy sál is praktikus lehet, vagy egy ital, kulcstartó, tollkészlet, de a világháló hemzseg az ötletektől, némely weboldalon csak az alkalmat és az összeghatárt kell beírni, máris számtalan tanács nyílik meg előttünk.

Gyerekeknek zsírkréta, színező, kártya lehet olcsóbb ajándék, filctollkészlet, vagy színes ceruzák, festékek, esetleg 1-1 kisautó, vagy kislányoknak csajos kiegészítő, olcsóbb kisebb plüssállat. Sajnos a játékokból ember legyen a talpán, aki két-háromezer forint összeg alatt talál, de azért lehetséges.

Idősebbeknek kiváló ajándék egy teaválogatás, egy könyvjelző, egy tollkészlet, hölgyeknek esetleg valami szép kendő, egy díszes párna, férfiaknak egy kávé, vagy egy ital.

Kollegáknak én egy-egy illatos szappant vagy gyertyát, bögrét fogok ajándékozni, kézi készítésű mézeskaláccsal, vagy linzerrel, de jó választás lehet egy-egy apró dizájnos dekor holmi.

Ne gondoljuk egy percig sem, hogy attól, hogy nem drága vagy nagyméretű holmit vásároltunk, az csekélyebb értékkel bír. Ne higgyük, hogy csak a nagyértékű meglepetések azok, melyek igazán nagy boldogságot tudnak kiváltani. A meglepetés mértéke nem az ajándék nagyságától függ. Egy apró figyelmesség is lehet óriási öröm.

A férjemnek egyik alkalommal fekete bőrövet vettem, mert tudtam, hogy régóta szüksége van rá, s örültem, hogy megtaláltam számára a tökéletes ajándékot, ám arcomra fagyott a büszke mosoly, mikor ugyanazzal a dobozzal állított haza boldogan, hogy végre talált magának bőrövet…

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.