Menü

J. R. Ward: A bourbon királyai

Mindig, mikor azt gondolom, ezen a héten nincs se időm, se kedvem, se energiám olvasni, Viki barátnőm meglobogtat előttem egy könyvet, „ezt el kell olvasnod” jeligével. Sosem csalódom! J. R. Ward: A bourbon királyai - családregény titkokkal, kegyetlenséggel, cselszövésekkel, szerelemmel.

Kellenek ellenségek, ha az embernek ilyen családja van? Lane és Lizzie, Chantal, Gin, Shelby, Miss Aurora Edward, vagy a Bradford család feje, akinek az erkölcs semmit sem jelent, és múltjában szörnyű titkok rejtőznek… Easterlyben játszódik a történet. A bourbon királyai egy déli dollármilliárdos család napjait követi végig, akik bár rettentően gazdagok, életükben mégsem minden csillogás, noha a személyzet fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy fenntartsa a kifogástalan Bradford-illúziót. A felszín alatt megjelennek a kapzsiság, hatalomvágy, árulás, titkok, dráma, gyilkosság jelei. Az Easterlyben élő dúsgazdag arisztoktratikus Bradford családban jóformán semmi és senki sem az, aminek látszik, és szappanoperákat meghazudtoló módon peregnek az események. Van a történetben minden, lopás, hazudozás, átverés, csalás. Ward ismét egy sok szálon futó, rengeteg szereplőt felvonultató, izgalmas és fordulatos regényt adott!

Dráma és ármány, ármány és szerelem.

Lizzie King, Easterly főkertésze megszeg minden szabályt, s beleszeret Tulane-be, a bourbondinasztia fekete bárányába. Fájdalmas szakításuk magában hordozza a történetben az újra egymásra találásuk reményét, az érzések ellen nem lehet tiltakozni, még akkor sem, ha Tulane gyönyörű és gonosz felesége mindent elkövet ellenük.

A könyv szövevényes, drámai, izgalmas, vicces, romantikus, cselszövős, amolyan „Ward-os”, tökéletes, letehetetlen!

J. R. Ward, aki a Fekete Tőr Testvériséggel a New York Times listavezető szerzője lett, új, lenyűgöző sorozat első kötetével jelentkezik.

Olvasmányosan megírt, izgalmas családregény! J.R. Ward neve számomra mostantól felér egy garanciával a jó regényre.

Viki barátnőm azt mondta ezt a könyvet csak úgy szabad elolvasni, hogy miután becsuktam a fedelét, már készítem is oda a másikat és nyitom a folytatást (J.R. Ward: Az angyalok jussa), mert annyira magával ragad a történet. Mondhatom, hogy valóban így van, most kezdem a második részt…

Könyvajánló: Paulo Coelho : Tizenegy perc

Nemrégiben olvastam az „Alkimistát”, a „Veronika meg akar halni”-t, a „Tizenegy percet” és persze keresem már fel a könyvtárakban a többi művet is. Paulo Coelho nem véletlenül napjaink egyik legkedveltebb írója.

Könyvajánló: Dr. Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Manapság egy halom ígérettel találkozik a fogyni vágyó, csodapirulákkal, újabb és újabb csodát ígérő shakekkel, porokkal, étrendekkel, pedig a megoldást nem ezek jelentik. Ez a könyv azoknak szól, akik már hosszú ideje vívják harcodat a túlsúlyukkal, evészavaraikkal, érzelmi problémáikkal.

Mulandó gondolatok kicsit jó irányba

A férfias nők sorsával párszor már megbirkózott az új-zélandi rendezőhölgy Niki Caro (Bálnalovas, Kőkemény Minnesota). Ezúttal az identitásválság és fejlődéstörténetek tanmeséinek egyik klasszikusát a IV. századi kínai Mulan sztoriját vitte a vászonra, ezzel újra gondolva és igazából nem remakelve a Disney klasszikust. Sajnos felemás sikerrel.

Tenet - A múlt a jelen, ami a jövő

Christopher Nolan szerzői filmjei mindig kiemelkednek a mezőnyből. A régi klasszikusa a Memento megkeverte a lineáris vonalvezetésbe vetett hitünket. A legújabb remekmű (?), a Tenet nyomasztó akciódús időutazós világkörüli road movie lett. Ezt a filmet nem megérteni kell (lévén tudatosan hagy nyitva megannyi kérdést), hanem megtapasztalni. Essünk neki.

Miért nem futnak be filmszínészként a stand uposok Magyarországon?

A stand up komédiások mindenkiből váltanak ki valamilyen érzelmet Magyarországon is. Egyeseknek a kedvencei közé tartoznak, mások a legtöbbjüket ki nem állhatják, az viszont biztos, hogy a műfaj Magyarországon nem csak él, hanem virágzik is. Ám amíg az Egyesült Államokban, ahol persze valljuk be jó volt több film is készül, azt látjuk, hogy sokan a színpad világa után megtalálják a helyüket a kamerák előtt is, addig Magyarországon ez az áttörés még várat magára. Vagy talán el sem érkezik?