Menü

J. R. Ward: A bourbon királyai

Mindig, mikor azt gondolom, ezen a héten nincs se időm, se kedvem, se energiám olvasni, Viki barátnőm meglobogtat előttem egy könyvet, „ezt el kell olvasnod” jeligével. Sosem csalódom! J. R. Ward: A bourbon királyai - családregény titkokkal, kegyetlenséggel, cselszövésekkel, szerelemmel.

Kellenek ellenségek, ha az embernek ilyen családja van? Lane és Lizzie, Chantal, Gin, Shelby, Miss Aurora Edward, vagy a Bradford család feje, akinek az erkölcs semmit sem jelent, és múltjában szörnyű titkok rejtőznek… Easterlyben játszódik a történet. A bourbon királyai egy déli dollármilliárdos család napjait követi végig, akik bár rettentően gazdagok, életükben mégsem minden csillogás, noha a személyzet fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy fenntartsa a kifogástalan Bradford-illúziót. A felszín alatt megjelennek a kapzsiság, hatalomvágy, árulás, titkok, dráma, gyilkosság jelei. Az Easterlyben élő dúsgazdag arisztoktratikus Bradford családban jóformán semmi és senki sem az, aminek látszik, és szappanoperákat meghazudtoló módon peregnek az események. Van a történetben minden, lopás, hazudozás, átverés, csalás. Ward ismét egy sok szálon futó, rengeteg szereplőt felvonultató, izgalmas és fordulatos regényt adott!

Dráma és ármány, ármány és szerelem.

Lizzie King, Easterly főkertésze megszeg minden szabályt, s beleszeret Tulane-be, a bourbondinasztia fekete bárányába. Fájdalmas szakításuk magában hordozza a történetben az újra egymásra találásuk reményét, az érzések ellen nem lehet tiltakozni, még akkor sem, ha Tulane gyönyörű és gonosz felesége mindent elkövet ellenük.

A könyv szövevényes, drámai, izgalmas, vicces, romantikus, cselszövős, amolyan „Ward-os”, tökéletes, letehetetlen!

J. R. Ward, aki a Fekete Tőr Testvériséggel a New York Times listavezető szerzője lett, új, lenyűgöző sorozat első kötetével jelentkezik.

Olvasmányosan megírt, izgalmas családregény! J.R. Ward neve számomra mostantól felér egy garanciával a jó regényre.

Viki barátnőm azt mondta ezt a könyvet csak úgy szabad elolvasni, hogy miután becsuktam a fedelét, már készítem is oda a másikat és nyitom a folytatást (J.R. Ward: Az angyalok jussa), mert annyira magával ragad a történet. Mondhatom, hogy valóban így van, most kezdem a második részt…

Csak az igazat – a legjobb sportfilmek.

Ahogy elmúlt írásomban ígéretet tettem, összeszedem a legjobb sportfilmeket. Próbáltam megint olyan elvek szerint haladni, és ez alapján olyan filmeket kiválasztani, amik reális képet adnak az adott témáról/eseményről/személyről. Így ebből a rövid felsorolásból kimaradnak olyan, egyébként szórakoztató és kedves filmek, mint a Jég veled! vagy az Eddie, a sas.

Ha nincs kinti esti program, vagy éppen szabadtéri mozira – 5 kiváló életrajzi film

5 olyan filmről írnék röviden, amelyek tehát a kedvenc műfajomban számomra a legkedvesebbek. Nyilván számos ilyen film ki fog maradni, éppen ezért a végére pusztán felsorolás jelleggel de illesztek néhány kiváló alkotást. Ebben a mini ötös listában most inkább olyan filmeket válogattam, amely valóban az illető személy életének hosszabb periódusára fókuszálnak, nem pedig egy kiragadott eseményre.

Nagy nyári könyvajánló

Olvasni mindig jó, de nyáron különösen is, amikor csak kifekszünk a napra, egy izgalmas krimi vagy elgondolkodtató könyv társaságában és élvezzük, ahogy magával visz a történet.

Melyek voltak a legjobb Morricone filmek?

Kiválasztottam néhány olyan filmet, amik egyrészt nagy hatással voltak rám, másrészt azonban kétséget kizáróan magukon viselték Morricone zenei kézjegyét is. Szándékosan veszek a listába olyan filmeket is, amik a legszélesebb közönség számára kevésbé ismertek. A Keresztapa tehát most kimarad, azt nem lehet eléggé méltatni, de ennek ellenére mégsem tudok kihagyni néhányat legismertebb művei közül, és nem is akarok.
Annyi bizonyos, hogyha a XX. századi művészvilág legnagyobb hatású embereit kell felsorolni, Ennio Morricone-nak köztük, nem is lesz, már van, a helye.

Könyvajánló gyerekeknek! – Geronimo Stilton

Természetesen minden iskolás megkapta már a nyárra kiolvasandó kötelező olvasmányokat, azonban érdemes megismerkedni a Stilton könyvek aranyos történeteivel, figuráival. S vajon ki írja a Geronimo Stilton könyveket?