Menü

Gondűző és hűsítő nyári italok

Te is unod már, hogy vizet iszol ebben a hőségben? Ebben a forróságban egy hideg ital bármikor jól esik, amivel nem csak a szomjunkat olthatjuk, hanem fel is frissíthetjük vele magunkat. Nézzünk meg néhány italt, amelyek egészséges alternatívaként szolgálnak az egész napos éberséghez.

Jeges zöld tea

A zöld tea egész évben egészséges lehetőséget biztosít a folyadékszükséglet fedezésére. A zöld tea az energiaszint növelése mellett antioxidánsokat is tartalmaz, illetve gyulladáscsökkentő hatású. Ha nem akarunk felesleges kalóriákat is bevinni, akkor érdemes saját magunk által készített teát inni amelybe nem teszünk cukrot, vagy ha mindenképp édesen akarjuk inni, akkor édesítőszert teszünk bele, amely még mindig kevesebb kalória.

Jeges Kávé

A jegeskávé a nyári reggeleken az egyik legjobb ébresztő lehet. A jeges kávét rengeteg féleképpen lehet inni, nyugodtan kísérletezhetünk vele. Jegeskávét magában is ihatunk. De akár úgy is fogyaszthatjuk, hogy egy üvegpohárba vaníliafagyit pakolunk, arra ízlés szerint ráöntünk 2-3 dl híg hosszú kávét vagy tejeskávét, ezután jégkockát is rakunk bele, majd tejszínhabbal koronázzuk meg a művet, és hab tetejére egy kávészemet vagy egy kocka csokit biggyesztünk.

Turmixok, Smoothie-k

Nyáron akinek vannak gyümölcsfái alapból hozzá tud jutni rengeteg gyümölcshöz és zöldséghez. Valamint ebben az időszakban még inkább érdemes lehet kimenni a helyi piacra, és bevásárolni gyümölcsökből. A különböző turmixok esetén pedig végtelen számú variáció van, ez már csak az ízlésünktől függ, hogy ki mit szeret. Ha valaki nem csak a gyümölcsöket szereti turmixolva, akkor a készülő smoothie-hoz zöldségeket is adhat. A legegészségesebb ha nem használunk mást csak gyümölcsöt és zöldséget, és lemondunk az édesítésről is. Esetleg ki lehet próbálni a turmixokat natúr joghurttal is, de a tej alapú turmixok sem rosszak, csak inkább télire valók.

Áfonya turmix

Áfonyalevet vagy szörpöt is össze lehet keverni egy fél lime levével. Valamint ha szeretnénk bele alkoholt is tenni, akkor 2 cl vodkát is bele lehet önteni a pohárba. Ha vodkával isszuk, akkor a töménysége csak azon múlik, hogy mennyi áfonya levet öntünk hozzá.

Minden egybe

Mi van akkor ha az összes gyümit szereted? Azonban nem tudsz és nem is akarsz közöttük választani. Nem is kell! Szelj fel és dobj minden gyümölcsöt amit szeretsz, egy pohár vízbe, majd várj egy kicsit, amíg kioldódnak és utána már ihatod is a vizet. Vagy épp turmixold le őket. Igazából bármelyik úton is készíted el az italt, ha jól csinálod mindkettő finom.

A nyári hűsítő italok választéka kimeríthetetlen, ízlésünk és kedvünk szerint vegyíthetjük őket. Emellett érdemes arra is figyelni, hogy lehetőség szerint minél kevesebb kalóriát vigyünk be ezekkel a frissítőkkel.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.