Menü

Sütés nélküli kávés finomság gyorsan

Hétvégi ebéd után nagyon jól tud esni egy kávés édesség. Válogass kedvedre: a habkönnyű tiramisutól kezdve, keksztekercsen át a kávés kókuszgolyóig itt mindent megtalálsz!

Hamis tiramisu

Hozzávalók

A tésztához

50 dkg babapiskóta
1 dl tej
2 dl feketekávé
0.5 dl rum
5 dkg cukrozatlan kakaópor

A krémhez

7 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak pudingpor (vagy tiramisu krémpor)
2 dl habtejszín (vagy hulala)
0.5 dl rum

Elkészítés

A tésztához: Megfőzzük a feketekávét, és összekeverjük a rummal és a tejjel. Ebben forgatjuk meg egy pillanatra a babapiskótákat. A tészta minőségétől függ, meddig kell áztatni. (Én épphogy csak belemártottam a két végét.)

Az 5 dl tejből szokásos módon pudingot főzünk. A tiramisu krémport 2 dl hideg tejjel jól kikeverjük, hogy krémes állagú legyen, és ehhez adjuk a rumot. A tejszínt habbá verjük.
Ezt követően a kihűlt pudingot a tiramisu krémet összekeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáadjuk.
A tiramisut tehetjük tortaformába, melyet előtte kifolpack-ozunk, vagy egy négyszögletes tálba. (Én az utóbbit választottam.)
A tál aljába piskótát teszünk, arra egy réteg krémet, és ezt megszórjuk kakaóporral. (Én nem szórtam meg.) Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalóink, de arra ügyeljünk, hogy a tetejére krém kerüljön.
Hűtőszekrénybe helyezzük 3-4 órára. Ha tortaformába rakjuk, kiborítjuk óvatosan egy tálcára, megszórjuk kakaóporral, és szeleteljük. Ha tálba készítettük, ugyanúgy megszórjuk, és kanállal szedjük, mint a somlói galuskát. (Én a tálból is nagyon szépen tudtam szeletelni.)

Keksztekercs

Hozzávalók

Tészta

500 g háztartási keksz
4 ek porcukor
40 ml feketekávé (2 fél csészényi)
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál víz (kézmeleg, ha nem elég gyúrható a tészta)

Krém

200 g margarin
5 ek porcukor

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

A fél kiló kekszet ledaráljuk vagy már darálva vesszük. Ehhez hozzáadjuk a kakaóport, majd felöntjük feketekávéval, minél melegebben, mert a tészta melegen nyújtható. Ha nem elég gyúrható, akkor meleg vízzel lágyítjuk a tésztát.
Állni hagyjuk, közben megcsináljuk a vajkrémet.

Krém

A szobahőmérsékletű vajat habverővel felverjük, és hozzáadagoljuk a cukrot addig, míg az elegy nem lesz habos.

Összeállítás

A tésztát kinyújtjuk alufólián, és rákenjük a vajkrémet egyenletesen, majd szorosan feltekerjük.
Ezek után fél óra hűtést igényel, majd máris ehető.

Amarettós golyók

Hozzávalók

A golyókhoz

40 dkg háztartási keksz (darálva)
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg porcukor
1.5 dl feketekávé (lehet, többet vesz fel)
1 ek amarettó

A forgatáshoz

4 ek kókuszreszelék
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 marék dió (darált)

Elkészítés

A golyókhoz

A kekszet ledaráljuk. A kakaóporral, feketekávéval, likőrrel, porcukorral összegyúrjuk (ne legyen túl kemény, mert akkor száraz lesz). Ha szükséges, kevés kávéval pótoljuk.
Golyókat formázunk. Kakaóporba, darált dióba, kókuszreszelékbe forgatjuk. Tálcára pakoljuk, hűtőben kihűtjük. Jó étvágyat!

Mézes-csokis zabpelyhes golyó

Hozzávalók

20 dkg zabpehely (apró)
5 dkg vaj
0.5 dl feketekávé
1 dl tej (bő)
4 ek méz
4 dkg dió (darált)
2 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg fehér csokoládé
0.5 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék (+ 2 evőkanál)

Elkészítés: Egy edényben felforrósítjuk a tejet a vajjal és a kávéval. Egy másik edényben vízgőz felett felolvasztjuk a tejszínnel a csokoládét. A zabpelyhet összeforgatjuk a dióval, kakaóporral, 2 evőkanál kókuszreszelékkel, majd hozzáadjuk a mézet, a forró, tejes keveréket és az olvasztott csokoládét. Egy fakanállal jól összeforgatjuk.

Ezután hűlni hagyjuk, közben a zabpehely is megszívja magát, és kissé megpuhul, valamint formázhatóvá válik. Ha kissé lágy lenne, kevés piskótamorzsát adhatunk hozzá.

Végül vizes kézzel kb. 1 dkg-os golyókat formálunk belőle, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A kész golyókat hidegre tesszük, hogy jól lehűljenek.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.