Menü

Vendégváró fehércsokis receptek

A fehércsoki letisztult színével és kellemesen édes ízével maga a megtestesült elegancia. Készítsünk belőle dekadens desszerteket, például egy tél befejezéseként.

Bazsalikomos fehércsokoládé-krém

Hozzávalók

140 g fehér csokoládé
180 ml habtejszín (legalább 30%-os)
2 db tojássárgája
1 marék bazsalikom
10 dkg eper
2 teáskanál balzsamecet (krém)

Elkészítés

A csokoládét apró darabokra törjük, és egy tálba tesszük.
A tejszínt közepes lángon felforraljuk, közben kavargassuk, nehogy odaégjen az alja!
A két tojássárgáját felverjük, és folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a forró tejszínt, és alaposan kikeverjük.
A tojásos-tejszínes keveréket visszaöntjük az edénybe, és alacsony lángon, folyamatos keverés közben 3 percig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni.
A keveréket még forrón a fehér csokoládéra öntjük, és spatulával addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.

Jó nagy adag bazsalikomot (legalább 4-5 szál) dobunk a még forró masszába, belenyomkodjuk, és az egészet fóliával lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
Kivesszük a bazsalikomleveleket, kinyomkoduk a levét a csokiba, hogy minden ízanyagot kinyerjük.
A krémet poharakba adagoljuk, és hűtőben legalább másfél órát hűtjük.
Kockára vágott eperrel és néhány csepp balzsamecetkrémmel tálaljuk.

A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival

Hozzávalók

40 dkg krémsajt
11 dkg cukor
2 db tojás
25 dkg digestive keksz
10 dkg vaj
9 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Törjük morzsákra a kekszet. Használhatunk késes darálót, de én általában csak nylonzacskóba teszem, és nyújtófával ütögetem. A vajat egy tálba tesszük, és a mikróban megolvasztjuk. Apránként adjuk hozzá a morzsás kekszet a vajhoz, és összekeverjük.
Kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (18-20 cm) kapcsos tortaformát. Vágjunk egy kört az aljára, és csíkokat a szélére, ne gyűrődjön sehol! Öntsük a kekszes keverék felét az aljára, és egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A másik felét nyomkodjuk a tortaforma oldalára, ehhez használhatjuk segítségképp a pohár oldalát. Tegyük a hűtőbe a formát minimum 1 órára.

A krémsajtot keverjük el fakanállal, hogy egyenletes legyen, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, ízlés szerint egy kis vaníliaaromát. Ne használjunk elektromos mixert, és ne keverjük túl sokáig - ha sok levegő jut a krémbe, megrepedezik sütés után.
Olvasszuk meg a fehér csokit egy kis tálkában a mikróban (körülményesebbek vízgőz felett a tűzhelyen), és adjuk hozzá a krémsajtos keverék 1/3-át. Öntsük a csokis krémet a kekszre, majd óvatosan csorgassuk, vagy kanalazzuk rá a krém másik felét. Ha nem vagyunk elég türelmesek, a kettő összekeveredhet.

Süssük 50 percig, vagy ameddig a közepe már éppen, hogy nem folyós. Vigyázzunk, a keksz a szélén könnyen megéghet. Tálalás előtt tegyük minimum egy órára hűtőszekrénybe.

Természetes gyomornyugtatók

Sokszor hangsúlyozzuk a természetes gyógymódok előnyeit, de van néhány kifejezetten egyszerű és elérhető alternatíva is, egészen pontosan a kertünkben.

Az eper jótékony hatásai

Az eper korábban csak a gazdagok kiváltsága volt, azonban manapság már bárhol kapható és talán a legnépszerűbb bogyós gyümölcsök egyike. Felhasználási körét tekintve egy elég sokrétű gyümölcsről beszélünk, mivel fogyaszthatod magába nassolni valóként, frissítőnyári saláta részeként vagy akár a reggeli müzli mellé is.

Mi az a citromkúra és miért egyre népszerűbb?

A citromkúra egyre népszerűbb a diétázók körében, ami nem meglepő, hiszen rendkívül hatékony. Azonban mindennek van egy árnyoldala is.

Rossznak vélt ételek fogyasztása fogyókúra alatt

Talán meglepő lehet, de akad néhány rossznak titulált étel, amelyek fogyasztása fogyókúra alatt sem az ördögtől való. Vessünk néhányra egy pillantást!

Kalóriaszegény ételek a sikeres diétához

Itt a tavasz és szeretnénk újra formába lendülni. Sokan csak az edzést vagy a táplálkozás megreformálását választják eszköznek, de mindkettő fontos.