Menü

Mo Farrah: No Easy Mile

Nem kell feltétlenül élsportolónak lenni ahhoz, hogy szívesen nézzünk sporttal, sportolókkal kapcsolatos sportfilmeket, dokumentumfilmeket. „Mo Farah: Az élet egy maraton” című életrajzifilmjét a napokban láttam a Netflixen és annyira tetszett, hogy szívesen ajánlom másoknak is.

Sir Mohamed Muktar Jama Farah 1983. március 23-án született Szomáliában.

A 39 éves brit állampolgárságú sportoló számos kitüntetéssel büszkélkedhet. II. Erzsébet brit királynő 2017-ben lovaggá ütötte. Farah nagy Arsenal FC szurkoló, gyerekkorában a csapat játékosa akart lenni. Ezenkívül még autószerelői álma is volt.

A dokumentumfilm bemutatja a hosszútávfutó olimpiai bajnok Mo Farah történetét, megismerhetjük a családját, barátait, interjút hallhatunk a csapattársaival, edzőjével, ezek a bensőséges beszélgetések adják a film vázlatát, a nézők Mo magánéletét, sportolói karrierjét ismerhetik meg.

Mo Farah kiemelkedő tehetség 10 km-es távfutásban. A londoni olimpián két aranyérmet szerzett Nagy-Britanniának, amit a riói olimpián megvédett. A 2016. évi nyári olimpiai játékokon 5000 m síkfutásban 13:03,30, míg a 10 000 m síkfutásban 27:05,17 idővel védte meg aranyérmeit, elképesztő gyorsasággal teljesítette a távokat.

A világhírű hosszútávfutó hatszor nyert világbajnokságot és ötször Európa-bajnokságot.

Farrah Nagy-Britannia egyik legsikeresebb sportolója, a világ egyik valaha volt legnagyobb olimpikonja, s ezzel a filmmel a futó személyes betekintést enged az életébe, lehetővé téve számunkra, hogy olyan oldalát is megismerhessük, amit a futás révén eddig nem láthattunk.

A filmben Mo élete legemlékezetesebb, legérzelmesebb, legmeghatóbb pillanataira emlékezik, nagyon bensőséges film. Megszólal a dokumentumfilmben Usain Bolt, Thierry Henry, Lord Sebastian Coe, Halie Gebreselassie, Alberto Salazar és Tania Farah.

Sajnos Farrah nem versenyezett 2020-ban Tokióban. Bár abban reménykedett, hogy megvédheti 10 000 méteres címét Tokióban, de sajnos nem sikerült kvalifikálnia magát. A következő megmérettetésen bizonyára sok rajongója fogja figyelemmel kísérni versenyzését.

A 2024. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XXXIII. nyári olimpiai játékok több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény lesz, amelyet 2024 nyarán rendeznek Párizsban. A rajongók és sportot kedvelők, követők bizonyára izgalommal várják, hogy Farrah ott legyen a következő olimpián.

J.J. Abrams, Doug Dorst: S.-Thészeusz hajója könyv

Ha egy izgalmas és nem hétköznapi könyvre vágyunk, esetleg szeretjük a nyomozást és kutatást, akkor remek választás lehet számunka az S.-Thészeusz hajója című mű. Nem csak az olvasáson van a hangsúly, hanem aktívan részt kell vegyünk a kutatásban, és nagy türelemmel és odafigyeléssel, jegyzeteléssel kell felkutatnunk a különböző történet szálakat.

John Wick, a Rémkirály nem el- csak megfáradt

2014-től a John Wick filmek visszahozták a pörgős bosszúfilmek reneszánszát. A visszavonult bérgyilkost alakító Keeanu Reeves mintha a marcona antihős, gyilkológép szerepére született volna. A filmes forgalmazása vége felé, a videó siker küszöbén lássuk a 4., immáron záró részt…

Minden, mindenhol, mindenkor - Filmkritika

A Minden, mindenhol, mindenkor a párhuzamos világok új fogalmát alkotja meg. A film egy túlpörgetett, kaotikus és lehengerlő történetmesélés egy család és egy túlhajszolt családanya életéről. A története olyan, mint egy “összemásolt filmkritika”, különböző már jól bevált sablonokat, elemeket újraértelmez, újból felhasznál, viszont olyan módon, hogy az már önmagában is újszerű. Ez a film lehet, hogy nem tökéletes és nem fog mindenkinek tetszeni, viszont mindenképp érdemes megnézni.

Posztapokaliptikus utazás - The Last of Us kritika

A The Last of Us sorozat egy nagyon erős kezdést mutatott be a sikeres videójáték feldolgozások útján. Egyszerre találhatják meg benne a számításukat a játék rajongói és történetet nem ismerő nézők is. Nagy hatású játékból készült egy nagyszabású filmsorozat, ami zseniálisan indít az első részek alapján. Az alaptörténet már korábban is kész volt a játék miatt, a sorozat pedig az eddigi részek alapján folyamatosan önmaga rekordjait dönti meg.

Spielberg élete filme(n)

Steven Spielberg 74 évesen ismét bezsebelte a Golden Globe--ot egy önéletrajzi ihletésű tévémoziszerű gyöngyszemmel, a Fabelman családdal. Egy fiatal filmes ifjú éveit és családjának intrikáit követhetjük számon. Személyes hattyúdal kedves zenékkel, rendkívüli színészekkel egy letűnt kor igazi mementója. Vajon klasszikus született?