Menü

Számla helyett, kedves történet a postaládába II

A cikk első részében, megismerhettük, hogy hogyan folyt a tervezési folyamat és egy kicsit bepillantást nyerhettünk a levelek tartalmában is. Ezúttal is Magyar Nikolett, a NUS kreatív csapat vezetője lesz a segítségemre, de jelen írásban, már a jelenre és a jövőbeli tervekre helyezzük a hangsúlyt.

Ha jól olvastam június 19-én kerültek feladásra az első levelek, tehát már az olvasókhoz elértek. Milyen volt a fogadtatás, milyen visszajelzéseket kaptak?

M.N.:”Szerencsésnek mondhatom magam, mert a visszajelzések mindegyike pozitív. Kritikát és javaslatokat kapunk természetesen, de én és a csapat minden tagja ezeket örömmel veszi. Maximalisták vagyunk. De nem akarom elkiabálni, hiszen még nagyon az elején vagyunk.”

Hogyan történik a levelek megrendelése, lesz-e majd lehetőség személyen is megvásárolni, akár könyvesboltokban? Ha valaki lemaradt az aktuális levélről, vagy később szeretné elkezdeni a sorozatot akkor annak, milyen lehetőségei vannak?

M.N.:”Személyes átvételi lehetőséget jelenleg is biztosítunk. A weboldalon keresztül a szállítási módoknál ez elérhető opció, de nyilván csak egy igen szűk kör részére ténylegesen választható lehetőség. A leveleket könyves boltban nem tervezzük forgalmazni, ennek több oka is van. Az alap ötlet a postaláda tartalmának vidámabbá-örömtelivé varázslása volt, így arról nem szívesen mondanék le. Illetve szeretnék egy olyan szolgáltatást biztosítani, ami mindenki számára megfizethető. Ha beiktatnék, egy közvetítőt a levelek terjesztésére elveszne a varázsa és biztos, hogy sokkal többe kerülne egy levél fogyasztói ára, aminek köszönhetően egy széles réteg kimaradna belőle.

Hogy a diákokat is buzdítsuk az olvasásra, speciális iskolai rendelést tervezünk bevezetni. A lényege, hogy az iskolába juttatnánk több tucat levelet egyszerre, akár osztály szintjén is lehetne rendelni, és egy magyar óra vagy akár osztályfőnöki óra keretein belül olvashatnák el a gyerekek. Majd eszmecserét is folytathatnának róla. Ez persze most még csak ötlet. De tervben van, hogy az ősszel megkeresek pár iskolát ezzel kapcsolatban. Jelenleg a weboldalon keresztül, tudja valaki megrendelni a levelet. Lehetőség van egyesével is kérni a küldeményt, ezt hívjuk mi "aktuális levélnek". Ebben az esetben kéthetente változik az üzenet. Ha valaki a teljes sorozatot szeretné, arra is van lehetőség. Ez esetben ugyan úgy kéthetente kap egy levelet automatikusan a postaládájában, viszont ennek az előnye nyilván az egyszeri fizetés. A sorozatot bárki bármikor elkezdheti, akár egyenként is, erre a "kiválasztott levél" rendelése során van lehetőség.

Ha például már az 5. küldemény lenne az aktuális, és valaki akkor szeretné elkezdeni az elsőtől, akkor a kiválasztott levélre kattintva bejelölheti, hogy 5 db levelet szeretne. Ezt a megjegyzésbe fel kell tüntetni, tehát, külön jelezve, hogy 1-től 5-ig kéri a csomagot. Természetesen, mi mindenben igyekszünk az olvasóinknak kedvezni, így ha nem egyértelmű vagy félre érthető a rendelés, akkor felvesszük a kapcsolatot a megrendelővel, de a téves választás esetén élhet a visszaküldés lehetőségével is.”

Ahogy már fentebb is említettem a mintalevél, amely korlátozott számban kapható, mit tartalmaz, illetve miben tér el az első levéltől? Jelenleg meddig lesz még elérhető ez a lehetőség?

M.N.:”A mintalevél mindenben megegyezett az eredeti első levéllel. Én abban hiszek, hogy az ajándéknak, vagy a mintának is pontosan olyan minőségűnek kell lennie, mint a készterméknek. Sajnos már nem elérhető ez az opció. 30db-ot készítettünk és büszkeséggel tölt el, hogy viszonylag rövid időn belül elkapkodták. Nyilván ez egy visszajelzés a számomra, hogy van kereslet a termékre, van igényük az embereknek ilyen olvasnivalóra.”

Ha kifut a 18 levél, lesz-e folytatás, és milyen egyéb kellékek lesznek beszerezhetők a bőrnotesz, levéltároló mellett? Mik a jövőbeli tervek?

M.N.:”Amélia és Philip történetéhez egyelőre nem tervezünk folytatást írni, viszont a második levélsorozat történetének ötlete már megszületett. Nem árulhatok el róla sokat, de az biztos, hogy teljesen más típusú sorozat lesz. Ennek az indítását jövő évre tervezzük, Amélia és Philip történetének zárása után. Jelenleg a termékpaletta folyamatosan bővül. Idővel kiforrja magát, hogy az olvasók mire vágynak, mit szeretnének a bőrnoteszen és a tároló dobozon kívül. Mi minden ötletre nyitottak vagyunk, viszont elárasztani nem szeretnénk az olvasóinkat. Mivel a NUS-levelek mellett a NUS-papírvarázslat egyedi elképzelések megavalósítására szakosodott több mint 8 éve, kérésre bármit el tudunk készíteni.”

Mit jelent a NUS kifejezés? Miért éppen NUS-levelek a címe, mire utal?

M.N.:”Ez egy egyetemi becenév, amely azóta is megmaradt. Kellemes hangzása miatt választottam anno a kreatív szabadidő tevékenységemhez, 2015-ben. Ez a NUS - magic of paper (NUS - papírvarázslat), amely azóta is foglalkozik egyedi elképzelések megvalósításával. Bár a NUS-levelek más egy kicsit, mégsem távolodik el nagyon. Így annak részeként jött létre és a neve is ezért egyezik részben.”

Van-e még esetleg olyan dolog amit, fontos vagy érdekes lehet megemlíteni a termékkel kapcsolatban?

M.N.:”Két dologra vagyok büszke a NUS-sal kapcsolatban. Ez pedig, hogy teljes egészében kézzel készült minden egyes levél, valamint az, hogy a levelek és minden más legalább 50%-ban újrahasznosított, ezáltal csökkentjük a szemetelést és óvjuk a környezetünket. Erre igyekszünk kérni mind az oldal látogatóit, mind az olvasóinkat.”

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.