Menü

A testi érintés szeretetnyelv jellemzői

Így lehetsz boldog, ha a testi érintés az egyik legfőbb szeretetnyelved, mutasd meg a cikket a szerelmednek is!

Kimondottan sokféle szeretetnyelv létezik, vagyis nagyon mások vagyunk abban, hogyan szeretünk és hogyan szeretjük, ha szeretnek bennünket. Van, akinek a minőségi idő a mindene, más a szerelmes szavakra esküszik, megint más az ajándékokat kedveli, szívességekben leli örömét.

És persze ott vannak azok, akik szívesen fogják meg egy-egy pillanatra a másik kezét ebédnél az asztal alatt vagy simogatják meg az arcát, amikor hozzá beszélnek. Ha utóbbiban magadra ismertél, akkor a te szeretetnyelved nem más, mint a testi érintés, így ez a cikk éppen neked szól!

A testi érintés szeretetnyelve – ezek a jellemzői

Akkor érzed magad biztonságban, szeretve, megerősítve, ha megérintenek, például fogják a kezed vagy megölelnek.

Kimondottan sokat ölelsz.

Úgy gondolod, ha megcsókolsz valakit azzal azt mondod: SZERETLEK.

Bárhol és bármikor kimutatod a vonzalmad, az utcán is „taperolod” a másikat.

Bújással fejezed ki, ha bocsánatot szeretnél kérni, békére vágysz egy veszekedés után.

Akkor érzed magad a legközelebb a párodhoz érzelmileg, amikor fizikai kontaktus van köztetek.

A testi érintés szeretetnyelvéről

Amennyiben azért ragadtál itt, ebben a cikkben, mert a párodra ismertél és szeretnéd jobban megtanulni, hogyan fejezheted ki neki a szerelmedet, most segítünk egy kicsit és mutatunk 5 végtelenül könnyű technikát erre.

Ölelés

Semmi sem tesz boldogabbá egy testi érintést előnyben részesítő szerelmest, mint egy nagy ölelés.

Csókolózás

Aki a testi érintéstől érzi magát szeretve, annak egy csók olyan dolog, amitől értékesebbnek és szebbnek fogja érezni magát azon nyomban.

Kéz a kézben és egy kis masszázs

Nem kell állandóan a másik kezét fogni, de ügyelj arra, hogy minél többet andalogjatok így, esténként pedig jöhet egy finom kis testmasszázs.

Nagykifli

Az összebújva alvásnál szinte semmi sem teszi boldogabbá azt, aki a testi érintésekre bukik.

Szeretkezés

Ezt talán mondanunk sem kell, de egy olyan valaki, akinek a testi érintés az egyik fő szeretetnyelve, extra fontos az intim és érzelmes szex, sok-sok simogatással és finomsággal.

Mindannyian azon a nyelven fogadjuk be és fejezzük ki a szeretetet, amelyre neveltetésünk és hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul elő gyakran, hogy az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Ilyenkor panaszolja a férj, hogy hiába visz virágot a feleségének, csak egy erőltetett mosoly a válasz. „Talán már nem szeret?”- teszi fel magának a kérdést, holott csak arról van szó, hogy szeretetközlése nem ért célba, mert a felesége nem az ajándékok, hanem a minőségi idő nyelvén ért.

Mi tehát a megoldás? Aki nem riad vissza egy kis tanulást, könnyen ráhangolódhat társa, családtagjai, barátai szeretetnyelvére.

A tartós fáradtság okai

A tartós fáradtság igen komoly probléma, amely nappali teljesítménycsökkenéshez, koncentrációzavarokhoz, akár balesetekhez is vezethet.

Nem feltétlenül az elbutulás jele, ha leblokkol az agyunk

Kellemetlen és sokunk számára jól ismert jelenség lehet az agyköd (más nevén "agyblokk"): ilyenkor nemcsak kis dolgokra nem emlékszünk, hanem úgy érezzük, mintha agyunk az elmúlt heteket egy paraván mögött töltötte volna.

Kötődési zavar

A pszichológia egyik alapvető felismerése, hogy mindenkit jellemez egy kötődési stílus, mintázat. Ez a klasszikus vizsgálatok szerint háromféle lehet: biztonságosan, elkerülő módon vagy ambivalensen kötődő. A kötődési stílusokat mérni is lehet kérdőívekkel vagy rajztesztekkel. A biztonságosan kötődő felnőttek a többieknél boldogabbnak és megbízhatóbbnak érzik párkapcsolatukat, ami rendszerint hosszabb ideig is tart. Az elkerülők nehezen fogadják el párjuk hibáit, az ambivalenseknél heves fellángolások és féltékenységi rohamok is előfordulhatnak. Ez is jellemző a kötődési zavar kialakulására.

Kiknek ajánlott a kompressziós harisnya viselése?

A kompressziós harisnya ismert és gyakran alkalmazott eszköz a mélyvénás trombózis megelőzésében, a trombózis ideje alatt, továbbá a trombózist követő úgynevezett poszttrombotikus szindrómában (PTS), amely krónikus vénás keringési elégtelenséget jelent.

Breadcrumbing - a kenyérmorzsa szórásának jelentése

Emberi kapcsolatainkban sokféle viselkedésformával találkozhatunk, melyek meghatározzák személyiségünket, kivetülnek ismerkedési formáinkra, de sokszor ez az egyik félnek nagyon kellemetlen vagy bizonytalanságot okoz, ilyen a breadcrumbing jelensége is.