Csodatévő tejeskávé: csökkenti-e a gyulladást a szervezetben?
Rendelkezhet-e egy olyan egyszerű dolog, mint a tejeskávé gyulladáscsökkentő hatással? Egy új koppenhágai kutatás szerint szemlátomást igen.
Új szuperélelmiszer: az algák
Ma már egyre szélesebb körben ismert a tény, hogy az emberiség élelemmel való ellátása többé nem fenntartható. A bolygónak így is sok millió lakóját sújtja már az éhezés, ezért a kutatók egyik célkitűzése, hogy egy fenntarthatóbb módot találjanak az élelmiszertermelésre, és a legújabb eredmények szerint az algák ebben nagy segítségünkre lehetnek.
A fehér tea varázsa
A környezetemben a legtöbb ember a fekete teát szereti. Néhányan megisszák a zöld teát is bizonyítottan jótékony, frissítő hatása miatt, vagy egyszerűen a változatosság kedvéért. A gyümölcsteákat sokan nem is nevezik teának – joggal. De milyen gyakran iszunk fehér teát?