Vágódeszkák fertőtlenítése
Egy eszköz, amit nap mint nap használunk. Egy eszköz, amely készülhet fából vagy műanyagból. Nyers zöldségeket, gyümölcsöket, halat, húst aprítunk rajta számos lehetőséget adva ezzel a baktériumoknak, hogy megtelepedjenek a felszínen, és szaporodni kezdjenek. Te hogyan fertőtleníted a vágódeszkáidat?
Minőségét megőrzi…
Nemcsak élelmiszereink rendelkeznek szavatossági idővel, hanem egyéb használati és berendezési tárgyaink is „lejárnak”, elhasználódnak egyszer. Hogy mely hétköznapi dolgainkat mikor érdemes lecserélni, ennek néztünk utána most.
Konyhai mit-miért? - A húsos vágódeszka
"Alaposan mosd meg a zöldséget, mielőtt felvágod!", cseng tanítóink hangja fülünkbe. A földesáru leginkább a nyers húsokra jelent veszélyt, melyet azonban egy-két otthonról hozott szabály betartásával hatékonyan elkerülhetünk.