Menü

Waze – a közösségi navigációs alkalmazás

Ha közösségi alkalmazásokra gondol, akkor elsősorban olyanok jutnak eszébe, mint a Facebook, vagy a Twitter. De tudta Ön, hogy akár egy navigációs applikáció is lehet „közösségi”? És mindez nem csak szórakozás: a Waze nevű alkalmazás előnyei éppen a közösségi mivolta által érvényesülnek.
 

A Waze ingyenesen letölthető Android, iOS, és Windows operációs rendszerű eszközökre is, csupán egy regisztráció szükséges hozzá. Ezután már indulhat is az útjára, a Waze segítségével pedig láthatja majd, hogy hol van dugó, lassú haladás az úton, rendőr, vagy traffipax. Még olyan részleteket is megtudhat, ha egy félrehúzódott autó áll az út szélén, vagy valamilyen veszély található az úttesten. Mindez nem egy központi rendszeren keresztül történik, hanem a felhasználók jelentik azt, amit látnak. Emiatt ez az alkalmazás több, mint egy szimpla GPS. Sokan még a mindennapos munkába járáshoz is bekapcsolják, hogy láthassák, hol milyen a forgalom, merre érdemes menniük. A közösségi működés lényege alapján minél többen használják, annál jobb, annál több és pontosabb, napra, vagyis inkább percre kész információt kaphatnak a használók. Az applikáció saját térkép-adatbázissal dolgozik, és a térképet is a felhasználók szerkesztik, jelenteni lehet az esetleges térképhibákat, változásokat.

Szerencsére a Waze felhasználói felülete is kellemes: többféle térkép grafikát, valamint kétféle (női és férfi) magyar hang választható. Általában három útvonal-opció közül kattinthat az Önnek szimpatikusra, de az alkalmazás alapból kiválasztja a legoptimálisabbat, ha valaki nem kíváncsi az alternatívákra. A Waze három közösségi fiókkal kapcsolható össze: a Facebook, Twitter, valamint Foursquare profillal is társítható. A Waze összegyűjti, hogy a fenti fiókoknál meglévő ismerősei közül kik használják szintén a Waze-t. Ha épp úton van, virtuálisan rájuk dudálhat.

Szintén a szórakozás és a felhasználói élmény javítását célzó lehetőség, hogy pontszámokat gyűjthet a megtett kilométerek, a leadott jelentések után, és ezzel szinteket érhet el. Ikont választhat a hangulatának megfelelően, ezt fogja látni a többi felhasználó a térképen, ugyanis követheti, hogy merre jár a többi „Wazer”. Az aktuális útvonalát pedig megoszthatja ismerőseivel: vége tehát a telefonálgatásnak, hogy merre jár éppen, mivel a megosztás után pontosan követhető a térképen.

Érdemes kipróbálni, bárhol a világban!

Fotó:
pixabay.com

Milyen gyümölcsöt ehet, aki cukorbeteg?

Az ajánlások szerint naponta legalább 4-5 adag gyümölcsre van szükség ahhoz, hogy egészségesek legyünk, azonban mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik inzulinrezisztenciájuk, cukorbetegségük miatt nem fogyaszthatják ezeket a cukrot tartalmazó, édes finomságokat?

Az öregedés folyamatai

Az öregedés az élethez hozzátartozó biológiai folyamatok összessége, melyre a mai kor embere hajlamos betegségként gondolni, pedig ugyanolyan fiziológiai folyamat, mint az alvás vagy emésztés. Az öregedés elkerülhetetlenül bekövetkezik, annak legfeljebb ütemét és az esztétikai megjelenését lehet megváltoztatni

Az alultápláltság, mint étkezési zavar

Napjaink leggyakrabban előforduló népbetegsége az elhízás, szinte a csapból is az folyik hogyan fogyjunk le, legyünk fittebbek, vagy éppen vékonyabbak. Azonban keveset hallani a legalább ennyire komoly zavarról, az alultápláltságról.

Futás babakocsival

Szülés után nyilván nem az az első dolgunk, hogy elővegyük a futóbabakocsit, azonban pár hét, hónap után eljön az ideje a sportolás megkezdésének is, erre a célra remek találmány a futóbabakocsi. Mire figyeljünk a használatakor?

Így fejleszthető a mentális egészség

A mentális erő építése hasonlít a fizikai erő növeléséhez. Napi 50 súlyzós gyakorlat csak néhány percet vesz igénybe, ám kitartó munkával komoly eredményt érhetünk el felsőtestünkön.