Menü

Waze – a közösségi navigációs alkalmazás

Ha közösségi alkalmazásokra gondol, akkor elsősorban olyanok jutnak eszébe, mint a Facebook, vagy a Twitter. De tudta Ön, hogy akár egy navigációs applikáció is lehet „közösségi”? És mindez nem csak szórakozás: a Waze nevű alkalmazás előnyei éppen a közösségi mivolta által érvényesülnek.
 

A Waze ingyenesen letölthető Android, iOS, és Windows operációs rendszerű eszközökre is, csupán egy regisztráció szükséges hozzá. Ezután már indulhat is az útjára, a Waze segítségével pedig láthatja majd, hogy hol van dugó, lassú haladás az úton, rendőr, vagy traffipax. Még olyan részleteket is megtudhat, ha egy félrehúzódott autó áll az út szélén, vagy valamilyen veszély található az úttesten. Mindez nem egy központi rendszeren keresztül történik, hanem a felhasználók jelentik azt, amit látnak. Emiatt ez az alkalmazás több, mint egy szimpla GPS. Sokan még a mindennapos munkába járáshoz is bekapcsolják, hogy láthassák, hol milyen a forgalom, merre érdemes menniük. A közösségi működés lényege alapján minél többen használják, annál jobb, annál több és pontosabb, napra, vagyis inkább percre kész információt kaphatnak a használók. Az applikáció saját térkép-adatbázissal dolgozik, és a térképet is a felhasználók szerkesztik, jelenteni lehet az esetleges térképhibákat, változásokat.

Szerencsére a Waze felhasználói felülete is kellemes: többféle térkép grafikát, valamint kétféle (női és férfi) magyar hang választható. Általában három útvonal-opció közül kattinthat az Önnek szimpatikusra, de az alkalmazás alapból kiválasztja a legoptimálisabbat, ha valaki nem kíváncsi az alternatívákra. A Waze három közösségi fiókkal kapcsolható össze: a Facebook, Twitter, valamint Foursquare profillal is társítható. A Waze összegyűjti, hogy a fenti fiókoknál meglévő ismerősei közül kik használják szintén a Waze-t. Ha épp úton van, virtuálisan rájuk dudálhat.

Szintén a szórakozás és a felhasználói élmény javítását célzó lehetőség, hogy pontszámokat gyűjthet a megtett kilométerek, a leadott jelentések után, és ezzel szinteket érhet el. Ikont választhat a hangulatának megfelelően, ezt fogja látni a többi felhasználó a térképen, ugyanis követheti, hogy merre jár a többi „Wazer”. Az aktuális útvonalát pedig megoszthatja ismerőseivel: vége tehát a telefonálgatásnak, hogy merre jár éppen, mivel a megosztás után pontosan követhető a térképen.

Érdemes kipróbálni, bárhol a világban!

Fotó:
pixabay.com

Mikortól válik mániává az egészséges élet?

A csapból is az életmódváltás folyik, mikor melyik diétát, milyen vitamint, milyen fajta edzést heti hány alkalommal végezzünk, milyen étrend-kiegészítőket vásároljunk, melyik a legjobb étrend, időszakos böjt vagy ketogén, paleo vagy vegán és még sorolhatnám.

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!