Menü

Waze – a közösségi navigációs alkalmazás

Ha közösségi alkalmazásokra gondol, akkor elsősorban olyanok jutnak eszébe, mint a Facebook, vagy a Twitter. De tudta Ön, hogy akár egy navigációs applikáció is lehet „közösségi”? És mindez nem csak szórakozás: a Waze nevű alkalmazás előnyei éppen a közösségi mivolta által érvényesülnek.
 

A Waze ingyenesen letölthető Android, iOS, és Windows operációs rendszerű eszközökre is, csupán egy regisztráció szükséges hozzá. Ezután már indulhat is az útjára, a Waze segítségével pedig láthatja majd, hogy hol van dugó, lassú haladás az úton, rendőr, vagy traffipax. Még olyan részleteket is megtudhat, ha egy félrehúzódott autó áll az út szélén, vagy valamilyen veszély található az úttesten. Mindez nem egy központi rendszeren keresztül történik, hanem a felhasználók jelentik azt, amit látnak. Emiatt ez az alkalmazás több, mint egy szimpla GPS. Sokan még a mindennapos munkába járáshoz is bekapcsolják, hogy láthassák, hol milyen a forgalom, merre érdemes menniük. A közösségi működés lényege alapján minél többen használják, annál jobb, annál több és pontosabb, napra, vagyis inkább percre kész információt kaphatnak a használók. Az applikáció saját térkép-adatbázissal dolgozik, és a térképet is a felhasználók szerkesztik, jelenteni lehet az esetleges térképhibákat, változásokat.

Szerencsére a Waze felhasználói felülete is kellemes: többféle térkép grafikát, valamint kétféle (női és férfi) magyar hang választható. Általában három útvonal-opció közül kattinthat az Önnek szimpatikusra, de az alkalmazás alapból kiválasztja a legoptimálisabbat, ha valaki nem kíváncsi az alternatívákra. A Waze három közösségi fiókkal kapcsolható össze: a Facebook, Twitter, valamint Foursquare profillal is társítható. A Waze összegyűjti, hogy a fenti fiókoknál meglévő ismerősei közül kik használják szintén a Waze-t. Ha épp úton van, virtuálisan rájuk dudálhat.

Szintén a szórakozás és a felhasználói élmény javítását célzó lehetőség, hogy pontszámokat gyűjthet a megtett kilométerek, a leadott jelentések után, és ezzel szinteket érhet el. Ikont választhat a hangulatának megfelelően, ezt fogja látni a többi felhasználó a térképen, ugyanis követheti, hogy merre jár a többi „Wazer”. Az aktuális útvonalát pedig megoszthatja ismerőseivel: vége tehát a telefonálgatásnak, hogy merre jár éppen, mivel a megosztás után pontosan követhető a térképen.

Érdemes kipróbálni, bárhol a világban!

Fotó:
pixabay.com

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.