Menü

Dekorációs ötletek teraszra

A fél életem lakótelepen töltöttem, ahol természetesen az erkélyből próbáltuk kihozni azt a maximumot, ami kellemesen friss hangulatot jelent egy reggelihez vagy délutáni kávéhoz, viszont aki egy gyönyörű teraszon teheti meg mindezt, nagyon szerencsés. Ilyenkor az ember alig várja a tavaszt, hogy megnyissa a „terasz-szezont”.

Terasz szezon. Így fogalmaztam. Találó. Az őszi lombhullásig szinte minden szabad időt szívesen tölt el a családunk kicsi teraszunkon, ahol már helyet kaptak a kerti ülőgarnitúra mellett a szolár lámpák, növények, dekortárgyak, gyertyák.

Egy kert és hozzá egy terasz folyamatos elfoglaltságot ad az embernek őszig, de érdemes dolgozni érte. Egy kellemes hely az otthonunk és a kertünk között, félig a természetben.

Szinte bele lehet szeretni abba a pár négyzetméterbe, gondoljunk csak egy napsütéses reggelire, egy délutáni kávéra, egy esti baráti borozásra, egy hétvégi grillezésre, sőt láttam jakuzzit is egy gyönyörű teraszon nemrég, azóta irigykedem.

A terasz a házunk meghosszabbítása, ezért érdemes feldobni pár trükkel.

Válasszunk a házhoz illő hangulatos bútorzatot, ha kell térelválasztó megoldásokkal, de félig-meddig be is építhetjük.

Nagyon divatba jöttek a rusztikus kerti kiegészítők, a fa, a kő, a tégla, a vázák, cserepek, gyertyák és üvegek. A mediterrán hangulatú terasz föld- és homokszínekkel, növényekkel szinte a nyugalom szigete lehet számunkra.

A kényelem is fontos, hiszen szőnyeggel, puha párnákkal, egy jó könyvet a kezünkbe véve, akár úgy érezhetjük magunkat, mint egy nyaraláson.

Vegyük körbe teraszunkat növényekkel, az ülőalkalmatosságokat díszítsük elegáns és színes textilekkel. Sokaknál láttam kültéri főzősarok kialakítását. Aki szeret a szabadban tárcsán sütni, grillezni, bográcsozni, nekik érdemes beépíteni ezt a helyet is a teraszukba.

Aki megteheti, kiépíthet egy hangulatos, gyönyörű medencét is, kiteljesíti az otthont, a kertet és a teraszt. Ha nincs lehetőségünk medence építésére, egy jakuzzi, vagy spa-hatású kinti kád kialakítása is szolgálhatja a kényelmünket egy fárasztó nap után. Technikailag nem túlságosan nehéz kialakítani.

Azt hiszem egy nyugágy minden szemet gyönyörködtető terasz, vagy kert alapeleme, bár három nyüzsgő gyerek mellett nem hiszem, hogy sokat használnánk, mégis talán egyszer ezt is kiélvezheti még a kisgyerekes szülő is.

Nagyon szeretem a fonott kültéri rattan hatású bútorokat, hatalmas díszpárnákkal micsoda pihentető élményt adnak!

A kültéri (és beltéri) hangulatvilágítás a mániám, nagyon szeretem a lampionokat, szolárlámpákat, azt gondolom a legegyszerűbb teraszt vagy szobát is feldobja. A fűbe is elhelyezhetünk hangulatos lámpákat, nagyon kellemes légkört teremthetünk velük.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.