Menü

Gyerekkel a kórházban

Legszívesebben azt a címet adnám, hogy „segítség, mit vigyek a kórházba gyerekkel” vagy hasonlót, ugyanis váratlanul kerültem Ákos fiammal - vakbélgyanúval - a szomszédos város kórházába, s a hirtelen bepakolásom következményeként sok fontos dolog maradt otthon. Ez a laptop mondjuk pont nem, s természetesen nemcsak a cikk miatt jön most jól, hanem nagyfiam unaloműzőként nézi rajta a futballmeccseket a kórteremben. Én azonban a listát szeretném most megírni, hogy legközelebb rutinosabb legyek. Tessék a listát elmenteni, később jól jöhet.

Azt hiszem nem kell leírjam az első és legfontosabbat: legyünk a gyermekünk mellett a kórházban! Kamaszfiamat sem hagynám soha egyedül, így még őt is elkísértem és maradok vele, mert anyukaként ez a legfontosabb dolgom. A szülő támogató jelenléte a gyógyulás alapfeltétele.

A gyerekek egyébként meglátásom szerint „jó” betegek, jól vészelik át a kórházi létet, túlteszik magukat a nehézségeken, gyorsan gyógyulnak, ebben azonban a szülőnek is van szerepe.

1-2 éves kicsiknél mindenképp elengedhetetlen a szülő támogató jelenléte. Véleményem szerint segít a napirend kialakítása, még a kórházban is. A megszokott rutinok, a vacsora utáni tusolás, meseolvasás, esti kakaó ivás, összebújás. Ezt az otthoni rutint, kialakult szokásrendszert egy kórházban is próbáljuk meg tartani, ad egy biztos keretet az időtlen, végtelennek tűnő napoknak.

A kisebbeknek játékokat, mesekönyvet, színezőt, nagyobb gyerekeknek pedig tabletet, telefont, könyvet vihetünk be, ezen videóhívást is meg tudunk valósítani a családdal, barátokkal.

A telefon és a tablet fontos figyelemelterelő eszközök, s azt az érzést adhatják gyermekünknek, hogy nem maradnak ki mindenből, csetelhetnek a barátokkal, értesülhetnek a fontos eseményekről, történésekről.

Kicsiknek a mesekönyv, színező, puzzle, kártya, társas, színes ceruza, zsírkréta is hasznos, és nem foglal sok helyet. A kedvenc játékát, plüsseit, alvókendőt semmiképp se felejtsük otthon!

A kórházi lista pedig a következőkből álljon: időjárásnak megfelelő ruházat, de nyáron is legyen melegebb ruhadarab is a táskában, esetleg fürdőköntös, pólók, pizsama, váltásfehérnemű, papucs. Kicsiknek babaápolási kellékek, krémek, pelenka, cumisüveg, tápszer.

Szükségesek a saját gyógyszerek, melyről természetesen a kezelőorvost tájékoztatni kell.

Evőeszközök, pohár, tányér, (én utóbbit otthonfelejtettem és tálcát sem hoztam, ez most hiba) jól jön a szalvéta, konyharuha is.

Zsebkendőt, wc papírt is kell vinni magunkkal a kórházba és ásványvizet, némi nassolni valót.

Tisztálkodó szereket, telefontöltőt, tabletet, laptopot, valamint azok töltőjét is, hiszen lemerült okoskütyükkel nem fogunk tudni mit kezdeni.

Ha minden megvan, nézzük át még egyszer a lista alapján a táskát, így biztosan semmi fontos nem marad otthon. Mindenkinek mielőbbi gyógyulást és jó egészséget kívánok! a tálcát/tányért pedig legközelebb nem felejtem otthon.

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

Ha pótvizsgázik a gyerek…

Több okból is előfordulhat, hogy valakinek osztályozóvizsgát, javítóvizsgát kell tennie, nem feltétlen hanyag volt, lehet, hogy betegség miatt maradt ki sokáig az iskolából, vagy egész más oka van annak, hogy tanév közben nem sikerült valamely tantárgyat kellőképp elsajátítani, az augusztusi pótvizsgákon újra lehetőséget kapnak a diákok. Hogyan készítsük fel a gyereket a pótvizsgára?

Anya, aki nélkül nem menne

Az anya az a személy, aki mindent egyben tart. Anya főz, mos, takarít, gyereket rendez, életet koordinál, bevásárol. Félreértés ne essék, a férfiak szép szerepet vállalhatnak ebben, de mi van akkor, ha túl sok tennivaló hárul anyára és kidől a sorból?

Az úszás jótékony hatásai gyermekkorban

Amikor a középső fiam az iskolai szűrésről egy ortopédiai beutalóval és egy hanyagtartásról, gerincferdülésről szóló papírral érkezett haza, kissé megijedtem. Kicsi kora óta odafigyelek milyen cipőt hord, sportol, egészségesen eszik, most mihez kezdjek ezzel a problémával. Akik hasonló cipőben járnak, nekik ajánlott mai írásomat.

Hogyan foglaljuk le a gyerekeinket nyári szünetben?

Három gyerekkel vagyok itthon a nyári szünetben. Szerintem ennyi bevezető a témához pont elég. Elképesztően nehéz feladat a három fiamat szórakoztatni, pláne, ha ezt pénztárcabarát módon szeretném megoldani. Összeállításunkban erre gyűjtöttem tippeket, szerencsére a világháló segít az ötletelésben, én pedig most csokorba szedtem a legjobbakat.