Menü

Repcemézzel és diétával a reflux ellen

Szinte mindannyian éreztünk már gyomorégést vagy savtúltengést az étkezések után. Amikor kellemetlen tüneteink vannak, szinte bármit megtennénk annak érdekében, hogy azok elmúljanak. A reflux – tapasztalatból tudom - és bocsánat, hogy így fogalmazok: alattomos betegség. Tünetei nagyon meg tudják keseríteni a mindennapokat.

A reflux a tápcsatorna felső szakaszának működési zavara, amelynek következtében a savakkal és egyéb emésztőnedvekkel kevert gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, ez pedig igen kellemetlen tüneteket okoz, ilyen például a gyomorégés, rekedtség és köhögés. A reflux semmiképp sem maradhat kezeletlen, mert további egészségügyi gondokat okoz (fogak romlása, szervi problémák) ezért orvossal mindenképp konzultálni kell a tünetek megjelenésekor.

A refluxot gyógyszeresen kezelik, de diéta és egyéb alternatív megoldások is sokat segítenek, ajánlott például az étkezéseket lebontani és többször kisebb adagokat fogyasztani.

Az étkezéseinkben kerülendőek a zsíros, olajos, túlzottan fűszeres és csípős ételek, de a szénsavas üdítőitalok és édességek fogyasztását csökkenteni kell. Sokszor oka a refluxnak, hogy gyorsan eszünk, „futtában” ebédelünk, alapos rágás nélkül nyeljük le az ételeket, ezen étkezési szokásaink megváltoztatásával könnyen segíthetünk.

Célszerű, ha a refluxos naponta többször, kisebb adagokban étkezik, így elkerülhető a hirtelen terhelés. Fontos, hogy a falatok alapos rágáson essenek keresztül, így a gyomorba már a megfelelő állagú pépes étel jut.

A minap kaptam egy jó tanácsot a refluxom tüneteinek enyhítésére: repceméz!

A reflux gyógyítása igen eredményes a különböző tanácsok és vélemények szerint repcemézzel, melyet bármelyik méhészetben beszerezhetünk.

A repceméz adagolása az élelmiszerekbe cukor helyett minőségi javulást hoz a tapasztalatok szerint és csökkenteti a refluxos tüneteket, ugyanis pozitívan hat a nyelőcső alsó részére, amelynek gyengesége jelentős szerepet játszik a betegség kialakulásában.

Egy méhésszel folytatott beszélgetésem után kipróbáltam és vettem egy üveg repcemézet, melynek íze, külleme, állaga, világos fehér színe picit különbözik a megszokott méztől, ám ízletes, kellemes és finom. Én magam reggel, ébredés után éhgyomorra veszek be egy kiskanál repcemézet, majd étkezések előtt is szoktam, illetve olykor este a lefekvés előtti órákban. Az édesítőszerek helyett is bátran használhatjuk, mert egészséges és tökéletesen édesít, remek alternatíva a cukor helyett.

A reflux természetes “gyógyszere” a repceméz, így, ha ezt a népbetegségnek számító egészségi problémát gyógyszerek és savlekötők helyett természetes és egészségesebb módon szeretnénk orvosolni, akkor forduljunk a természet patikájához. A repceméz sokaknak megoldást jelenthet erre a problémára, tegyünk egy próbát és kóstoljuk meg!

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.