Mindennap egy kanálnyi mákolaj az egészséges csontokért
A mákolajat hidegsajtolással nyerik ki a mákszemekből, így a készítése minden vegyi eljárástól mentesül, és még tartósítószerek sem kellenek hozzá. Ma már szakorvosok is javasolják a mákolajat, mivel rendszeres fogyasztásával megelőzhető a csontritkulás, illetve a már kialakult betegségfolyamat jelentős mértékben csökkenthető.
Hidegen sajtolt olajok hatásai
Valóságos kincsekként tartják számon az egészséges életmód követői a hidegen sajtolt olajokat, mert hatásaik megkérdőjelezhetetlenek. Számos értékes tápanyag található bennük. Vajon mennyire ismerjük, használjuk ezeket a természet adta kincseket?
Egyen mákot az erős csontokért!
A mák az egyik legjobb csonterősítő! Érdekes módon erre a titokra egy szlovák temető feltárásakor ébredtek rá: az itt rég eltemetett emberek csontváza tökéletesen és megdöbbentően ép volt. A vizsgálatok kiderítették, hogy mindez a magas mákfogyasztásnak volt köszönhető - a mák a csallóközi terület egyik fő bevételi forrásának számított.