Menü

Tojás, nemcsak húsvétkor

A húsvéti ünnepek alatt a tojásról szól minden: tojást festünk, tojásfát készítünk, technika órára kifújt tojást díszítünk, húsvétkor tojást főzünk, megesszük a főtt sonka mellé. A tojás egy nagyon egyszerű, mégis sokoldalúan nagyszerű étel, élelmiszerünk, melyet nemcsak ilyenkor kell előnyben részesíteni

Húsvéti dekoráció, amit gyerekekkel készíthetünk

Bár a húsvéti rokonlátogatás a hagyományos személyes formájában sajnos a járványhelyzet miatt idén nem kivitelezhető, vagy legalábbis nem tanácsos, ettől függetlenül a húsvéti hangulatot, húsvéti dekorációkat elkészíthetjük. A közös időtöltés ráadásul hasznos időtöltés is unatkozó gyermekeinkkel.

A sokoldalú tojásfestés

A Húsvét nem az igazi egy nagy fonott kosár színes tojás nélkül. De vajon melyek a legnépszerűbb és legötletesebb technikák? Ha eddig nem is volt kedved nekiállni a tojásfestésnek, most reméljük kedvet hozunk hozzá.

Őrizzük a hagyományt!

Hamarosan itt a húsvét, ami a lányos családokban egyet jelent a tojásfestéssel, a locsolkodással. Mindkettő igen szép hagyomány, kár lenne, ha kiveszne, ezért most mindenkit arra buzdítunk, menjen el locsolni, de szigorúan vízzel, vagy szódával, a másik oldal pedig nyisson ajtót, tárja nagyra a bejáratot, és fogadja a locsolókat. A locsolásért színes tojás a jutalom, kezdjünk is hozzá a megfestéséhez!