Menü

Ki lesz az oroszlán a kézilabda Bajnokok Ligájában?

Vasárnap este a német Bundesliga egyik élcsapata a Rhein-Neckar Löwen látogat Veszprémbe, a kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában.

A veszprémiek az első játéknapon magabiztos győzelmet arattak a Szentpétervár otthonában, míg a németek meglepetésre, hazai pályán csak döntetlenre végeztek a Zaporozsija ellen. Így az oroszlánok valószínűleg a magyar bajnok ellen szeretnék feledtetni az elmúlt heti kisiklást, amihez azonban a bakonyiaknak is lesz egy-két szava, így parázs csatára van kilátás.

Tétmérkőzésen legutoljára 2008 májusában a KEK-döntőben találkozott egymással a két csapat, ahol az első mérkőzés hazai ötgólos győzelme után idegenben is szinte végig vezetve egy döntetlennel hódította el a kupát, az akkor még Mocsai Lajos – vezette MKB Veszprém. Az egykori sikercsapatából mára csupán ketten, az Iváncsik testvérek maradtak veszprémi kötelékben, míg az egykori társak közül Vujin, Ilyés, Eklemovics, Pérez, Putics és Tatai már más klubban ér el sikereket, Marian Cosma sajnos fentről figyelheti csak a vasárnapi mérkőzést, míg Gál, Lapcsevics, Luzsnyikov, Perics pedig befejezte a pályafutását. Zsarko Sesum viszont pont a Löwen-t választotta, így az egykori veszprémi irányító ma ellenfélként léphet pályára a Veszprém Arénában, melynek hangulatáról szintén az ellenfelet erősítő egykori kedvenc, Bjarte Myrhol nyilatkozta, hogy Európa legjobb kézilabda-szurkolótábora előtt kell majd helytállniuk. Azóta csak felkészülési tornán találkoztak egymással a csapatok, de az sima német győzelemmel zárult.

Vasárnap a két rivális ismét összecsap, hogy eldöntse, ki a jobb az oroszlánbarlangban. Hazai győzelem esetén a Veszprém lépéselőnybe kerülne a csoportelsőségért folytatott küzdelemben – bár még sok mérkőzés van hátra – míg német sikernél újra többesélyes is lehet a csoport győztesének kiléte. Mindenesetre, ha a magyar bajnokságban eddig hibátlan listavezető Veszprém okos játékkal rukkol ki, és igyekszik kihúzni a Bundesliga jellegéhez hasonlóan a gyors támadás-befejezéseket erőltető németek méregfogát, akkor reális esélye van a két pont itthon tartására. A mérkőzés alaphangulata tehát adott, biztosan óriási csatát láthat majd az Arénába kilátogató mintegy 5000 néző, valamint a televízió képernyői előtt ülő sportszerető közönség. A mérkőzést az egyik kereskedelmi sportcsatorna este öt órától élőben közvetíti.

Fotó:
hajraveszprem.hu

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.