Menü

Felhergeltük az oroszlánt

Nyögvenyelősen, de sikerült nyernie az MKB-MVM Veszprémnek első hazai BL mérkőzésén. A jelenleg a hazai bajnokságában harmadik helyen álló Rhein-Neckar Löwen csapata állta a sarat és csak nagy szerencsével és egy góllal maradtak alul.

Hazai pályán is megkezdte a 2013/14-es BL szezont az MKB-MVM Veszprém. A német Rhein-Neckar Löwen volt az első ellenfél hazai környezetben, akik a papírforma szerint a csoportban a legerősebb ellenfélnek számítanak.

Az tavalyi német bajnokság ezüstérmes csapatából a veszprémi érdekeltségűek közül csak mindenki „Bélája”, Myrhol, valamint Prodanovic lépett pályára, Zarko Sesum sérüléssel bajlódott.

Az első félidő nagyon ígéretesen kezdődött, az 5. percben még 4:0-ra vezetett a hazai csapat, majd a 6. percben Ekdahl Du Rietz révén az első német gól is megszületett. Nyögve-nyelősen játszottak a vendégek, ellenben a bakonyiak remekül védekeztek és támadtak, nem volt véletlen a különbség. Gudmundsson aztán időt kért a 10. percben, rendet tett a fejekben, amitől az Oroszlánok is felébredtek. Zsinórban 4 gólt is lőttek, a 13. percben pedig már csak egy gól választotta el őket az egáltól. Eközben a hazaiak védekezése is szétszórt lett, megszakadt az összhang, a gól már csak Alilovicon múlott. Támadásban is csak az egymásra mutogatás ment, mintha elfelejtették volna a taktikát. Hozzájárult mondjuk ehez az is, hogy Nagynak a 18. percre már két kiállítása volt, valamint Sulic és Ilic is kapott kényszerpihenőt. A 23. percben végre láthatta a hazai közönség a szezon egyik legnagyobb szerzeményét, Carlos Ruesgát játszani, aki teljesen felépült deréksérüléséből. A félidő végére felpörögtek az események, egymást érték a rontott támadások, gólok viszont annál ritkábban születtek, a szünetre háromgólos előnyt sikerült kiharcolni, 17:14-ről folytatták a mérkőzést.

A második játékrészt mindjárt egy Sulic kiállítás kezdte, majd egy német hetes folytatta (17:15).Sokkal kiélezettebb lett a mérkőzés, mindkét csapat keményen küzdött, bár a bírók megítélése szerint, a Veszprém keményebben. Hiányzott a szervezettség a játékból, a németek keményen fogták a mieinket, szint csak Iliccsel nem tudtak mit kezdeni, ak a 41. percben már 8 gólnál tartott. A második félidőben benne volt minden, nem volt eldöntve a mérkőzés, a 46. percben 26:23-ra vezetett az MKB-MVM Ruesga második góljával, majd a németek kikérték a második időt. Az 50. percre ki is egyenlítettek sok labdaeladásnak és értékesített büntetőknek köszönhetően. Egy ilyen mérkőzésen elég nagy nehézséget okoz magának a csapat, ha félrepasszolják a labdát, de az sem segít rajtuk, ha a bírók nem következetesen fújnak. A Löwen is keményen védekezett, szépen kijöttek emberfogásra, míg nálunk sajnos nem tudott ilyen szépen megvalósulni a taktika, Ruesga és Ilic próbálta menteni a helyzetet. Az 54. percben az ifjabb Iváncsik góljával 29:27-re vezettek a hazaiak, de tapintani lehetett a feszültséget, még nagyon sok volt hátra, és senki nem gondolta, hogy ilyen szoros lesz a mérkőzés. Az 57. percben 29:29 volt az állás, vágni lehetett a feszültséget mind a nézőtéren, mind a pályán. Chema gólja a 60. perc elején úgy kellett a Veszprémnek, mint egy falat kenyér, fél perccel a meccs vége előtt még a németek kértek időt, 30:29-es állásnál. A németek végigtámadták az utolsó fél percet, még a kapust lehozva plusz egy embert is beküldtek, de Alilovic mentette végül a mérkőzést, hárítva az utolsó lövést 2 másodperccel a vége előtt, így a 30:29-nek is nagyon örülhetett a veszprémi közönség.

A sok pontatlanság majdnem a mérkőzésébe került az MKB-MVM Veszprémnek, amely idei szezon során először mutatkozhatott be hazai közönség előtt a BL-ben. Nagy valószínűség szerint mindenki simább mérkőzésre számított, de a lényeg végül is a győzelem, az megszületett, tanulni fognak a hibákból a fiúk, és a csoportban ennél már csak könnyebb ellenfelek lesznek.

Forrás, fotó:
hajráveszprém.hu

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.

Gyerek edzőcipőben

Az nem kérdés, hogy minden gyereknek jót tesz, ha sportol valamit. Ha lehet, próbáljon ki többféle sportágat, hiszen így tud választani közülük. Hogy miért fontos többféle sportágat kipróbálni? Erre kerestük a válaszokat a cikkben.

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.