Menü

Felhergeltük az oroszlánt

Nyögvenyelősen, de sikerült nyernie az MKB-MVM Veszprémnek első hazai BL mérkőzésén. A jelenleg a hazai bajnokságában harmadik helyen álló Rhein-Neckar Löwen csapata állta a sarat és csak nagy szerencsével és egy góllal maradtak alul.

Hazai pályán is megkezdte a 2013/14-es BL szezont az MKB-MVM Veszprém. A német Rhein-Neckar Löwen volt az első ellenfél hazai környezetben, akik a papírforma szerint a csoportban a legerősebb ellenfélnek számítanak.

Az tavalyi német bajnokság ezüstérmes csapatából a veszprémi érdekeltségűek közül csak mindenki „Bélája”, Myrhol, valamint Prodanovic lépett pályára, Zarko Sesum sérüléssel bajlódott.

Az első félidő nagyon ígéretesen kezdődött, az 5. percben még 4:0-ra vezetett a hazai csapat, majd a 6. percben Ekdahl Du Rietz révén az első német gól is megszületett. Nyögve-nyelősen játszottak a vendégek, ellenben a bakonyiak remekül védekeztek és támadtak, nem volt véletlen a különbség. Gudmundsson aztán időt kért a 10. percben, rendet tett a fejekben, amitől az Oroszlánok is felébredtek. Zsinórban 4 gólt is lőttek, a 13. percben pedig már csak egy gól választotta el őket az egáltól. Eközben a hazaiak védekezése is szétszórt lett, megszakadt az összhang, a gól már csak Alilovicon múlott. Támadásban is csak az egymásra mutogatás ment, mintha elfelejtették volna a taktikát. Hozzájárult mondjuk ehez az is, hogy Nagynak a 18. percre már két kiállítása volt, valamint Sulic és Ilic is kapott kényszerpihenőt. A 23. percben végre láthatta a hazai közönség a szezon egyik legnagyobb szerzeményét, Carlos Ruesgát játszani, aki teljesen felépült deréksérüléséből. A félidő végére felpörögtek az események, egymást érték a rontott támadások, gólok viszont annál ritkábban születtek, a szünetre háromgólos előnyt sikerült kiharcolni, 17:14-ről folytatták a mérkőzést.

A második játékrészt mindjárt egy Sulic kiállítás kezdte, majd egy német hetes folytatta (17:15).Sokkal kiélezettebb lett a mérkőzés, mindkét csapat keményen küzdött, bár a bírók megítélése szerint, a Veszprém keményebben. Hiányzott a szervezettség a játékból, a németek keményen fogták a mieinket, szint csak Iliccsel nem tudtak mit kezdeni, ak a 41. percben már 8 gólnál tartott. A második félidőben benne volt minden, nem volt eldöntve a mérkőzés, a 46. percben 26:23-ra vezetett az MKB-MVM Ruesga második góljával, majd a németek kikérték a második időt. Az 50. percre ki is egyenlítettek sok labdaeladásnak és értékesített büntetőknek köszönhetően. Egy ilyen mérkőzésen elég nagy nehézséget okoz magának a csapat, ha félrepasszolják a labdát, de az sem segít rajtuk, ha a bírók nem következetesen fújnak. A Löwen is keményen védekezett, szépen kijöttek emberfogásra, míg nálunk sajnos nem tudott ilyen szépen megvalósulni a taktika, Ruesga és Ilic próbálta menteni a helyzetet. Az 54. percben az ifjabb Iváncsik góljával 29:27-re vezettek a hazaiak, de tapintani lehetett a feszültséget, még nagyon sok volt hátra, és senki nem gondolta, hogy ilyen szoros lesz a mérkőzés. Az 57. percben 29:29 volt az állás, vágni lehetett a feszültséget mind a nézőtéren, mind a pályán. Chema gólja a 60. perc elején úgy kellett a Veszprémnek, mint egy falat kenyér, fél perccel a meccs vége előtt még a németek kértek időt, 30:29-es állásnál. A németek végigtámadták az utolsó fél percet, még a kapust lehozva plusz egy embert is beküldtek, de Alilovic mentette végül a mérkőzést, hárítva az utolsó lövést 2 másodperccel a vége előtt, így a 30:29-nek is nagyon örülhetett a veszprémi közönség.

A sok pontatlanság majdnem a mérkőzésébe került az MKB-MVM Veszprémnek, amely idei szezon során először mutatkozhatott be hazai közönség előtt a BL-ben. Nagy valószínűség szerint mindenki simább mérkőzésre számított, de a lényeg végül is a győzelem, az megszületett, tanulni fognak a hibákból a fiúk, és a csoportban ennél már csak könnyebb ellenfelek lesznek.

Forrás, fotó:
hajráveszprém.hu

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.