Menü

Mikler Roland presztízscsatára számít a világbajnok ellen

Mikler Roland, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa presztízscsatára számít a spanyolok elleni november 2-i barátságos mérkőzésen, mivel a világbajnok érkezik Debrecenbe, ráadásul a két csapat a januári, dániai Európa-bajnokságon egy csoportban szerepel majd.

"Talán most már közelebb kerülhetünk hozzájuk, lassacskán csak megismerjük őket. Azt biztosan látjuk és többen a bőrünkön is érezzük, hogy a spanyolok teljesen más taktikával, mentalitással lépnek pályára, mint mi" - mondta a szegedi hálóőr a magyar szövetség honlapján. Hozzátette: egyre több spanyol játszik az NB I-ben is és ez is a segítség lehet.

Az elmúlt két év világversenyein minden alkalommal egy csoportban szerepelt a két válogatott. A legutóbbi Európa-bajnokságon nem bírtak egymással a csapatok, 24-24-es döntetlent játszottak, majd fél évvel később az olimpián súlyos, tizenegy gólos (33-22) vereséget szenvedtek a magyarok. Idén a világbajnokságon némileg szorosabb volt a végeredmény, 28-22 a házigazda és később világbajnoki címet szerzett Spanyolország javára.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese október 28-án kezdi meg az egyhetes közös munkát. Az biztos, hogy a november 2-i összecsapáson teltház, hatezer néző lesz a debreceni Főnix-csarnokban.

Forrás:
MTI

Fotó:
Kovács Anikó/MKSZ, facebook.com/kezivalogatott

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.