Menü

Idén is körbefutották a Balatont

FRISS HÍREK

Rekordlétszámot könyvelhettek el a 9. Spuri Balaton Szupermaraton szervezői.

A népszerű tókerülő versenyre idén összesen 2314-en neveztek. A viadal Siófokról indult és oda is ért célba. Az eseményen a fő verseny mellett több résztávot is lehetett választani. A győztesek: Spuri Balaton Szupermaraton, egyéni: Férfiak: Steib Péter (13:51:37). Nők: Ladányi Tímea (16:33:37). Spuri Balaton Szupermaraton, páros: Férfiak: Bartos-Kardos Team (12:43:34). Nők: Sárvári Lányok (15:33:37).

Vegyes: A csont nem fárad (13:30:18). Spuri Balaton Szupermaraton, csapat: Férfiak: Sashegyi Gepárdok (11:29:10). Nők: HASE Csajok (15:11:07). Spuri FélBalaton Szupermaraton, egyéni: Férfiak: Peyer Zoltán (6:53:28). Nők: Táp Bernadett (8:21:48). Spuri FélBalaton Szupermaraton, páros: Férfiak: Szentesi Gyors (7:03:23). Nők:Csibefutam (7:44:17). Vegyes: Keszthelyi Kilométerek (7:03:17). Spuri FélBalaton Szupermaraton, csapat: Férfiak: Kaposvári Törvényszék (6:42:54). Nők: Futcalányok Trió (7:17:53).

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.

Gyerek edzőcipőben

Az nem kérdés, hogy minden gyereknek jót tesz, ha sportol valamit. Ha lehet, próbáljon ki többféle sportágat, hiszen így tud választani közülük. Hogy miért fontos többféle sportágat kipróbálni? Erre kerestük a válaszokat a cikkben.

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.