Fermentáljunk, de hogyan?
Mi is az a fermentálás? Tulajdonképpen egy ősrégi módszer az élelmiszerek tartósítására, mesterséges tartósítószerek nélkül. A fermentált élelmiszerek jótékony hatásúak a szervezetre! Ha szeretné a tartósításnak ezt a módját kipróbálni, akkor érdemes elolvasnia cikkünket.
Befőzési kisokos
A nyári időszakra jellemző befőzés a különböző zöldségek, gyümölcsök házilagos tartósítását jelenti általában hőkezelés által. Ilyenkor sokaknál érik sárga- és őszibarack, szilva, különböző almafajták, ezeket pedig többféle formában is lehet tartósítani a téli időszakra. A gyümölcsöket elrakhatjuk ivólének, lekvárnak, és befőttnek is. Az alábbi cikkben megtudhatunk több a befőzéssel kapcsolatos hasznos tippet, és recepteket is.
Készítsünk dekorációt gesztenyéből!
Merthogy lehet méghozzá nem is akármilyet! Csodás őszi dekorációk készülhetnek gesztenyéből, az évszak egyik legjellegzetesebb terméséből! Hoztunk néhány tippet!
Mutatós dekoráció, egyszerű tárgyakból
Hangulatos és kiváló ajándék egy őszi hangulatmécses, gyönyörű egy őszi előszobai dekoráció, mutatós egy őszi asztaldísz, ötletes egy ajándékkísérő kártya és mindez a lehető legegyszerűbben és legolcsóbban, leggyorsabban, akár kisgyerekekkel elkészítve! Hasznos tanácsokat gyűjtöttünk egy csokorba.