Fűszernövények a gasztronómiában

A fűszernövények fontos szerepet játszanak a gasztronómiában, a gyógyászatban és a kultúrában is. Mit érdemes tudni róluk?
A sóska jótékony hatásai

Áprilistól már érik a sóska, ami azt jelenti, hogy ideje elővenni a hozzá illő recepteket, hiszen nem csak finom, de rendkívül egészséges is.
Csalán – szúr, de jót tesz

A csalán nem csak gyom, ami akarva, akaratlanul nő a kertben és a természetben, hanem egy nagyon fontos gyógynövény is. Gyerekeink csak csípős virágnak nevezik, pedig fantasztikus lehetőségeket rejt magában.
Egy sokrétű idénynövény, ami szuper egészséges is

Épp megfelelő az idő ahhoz, hogy elővegyünk néhány régi receptet, aminek a spárga áll a középpontjában. Ez a mindössze pár hétig termő sokoldalú növény akár a szuperételek közé is kerülhetne, mutatjuk miért.
Vízivás éhgyomorra – az ősi gyógymód

Napjaink orvos-kutatóinak vizsgálatai alapján, ha naponta rendszeresen fogyasztunk vizet, sokkal egészségesebbek leszünk, s nagyobb eséllyel kerüljük el korunk népbetegségét, a rákot. Érdemes kipróbálni, mert a vízivásnak rengeteg jótékony hatása van, igaz, egymagában csodát nem tesz.