Vegyünk helyi termékeket!
Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek és felértékelődnek a regionális és a helyi termékek, melyekkel tulajdonképpen megőrizzük azt az fontos tradicionális értéket, amely generációról generációra átöröklődik. A helyi termékek népszerűsítése a turizmus és a gasztronómia szempontjából is nagyon fontos feladat.
A tudatos vásárlás nem pénztárca kérdése
Sok rákkeltő anyagot, „szemét” kaját, adalékanyagot, műételeket és temérdek édességet veszünk, hozzádobunk mindig egy újabb műanyag szatyrot, néhány csokit, kekszet és plusz két nápolyit a fizetésre várva. Nem megvesszük, amit kell, hanem vásárolgatunk. Ha van is cetlink, kétszer annyi termék kerül a kosárba. Miért?
Környezetvédő ajándékozás
A piacot tekintve a karácsony nem csupán a szeretet ünnepe, hanem a fogyasztói társadalom és a kapitalizmus csúcsidőszaka minden évben. Ez pedig jelentős környezetterheléssel jár. Tegyük meg, amit lehet, és próbáljunk figyelembe venni néhány környezetmegóvó szempontot, ami az ajándékozást illeti!
Elvitel helyett inkább helyben fogyasszunk!
A 2009-es év óta minden novemberben kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, melynek keretén belül önkéntesek saját akcióötletek kidolgozásával sokféle környezettudatos megoldást kínálnak. Idén az akciók fő fókusza a csomagolási hulladék mennyiségének csökkentése.
Őszi étkezési tippek
A szezonális étkezés több szempontból is fontos. Így friss, vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli ételeket fogyaszthatunk, ami segít az immunrendszerünk erősítésében a hideg időszakban, sőt még környezetvédelmi szempontból is jót teszünk vele. Mit együnk és mit igyunk az őszi időszakban? Segítünk!
Környezetbarát életmód - hogyan kezdjünk bele?
A globális felmelegedés és a környezetszennyezés problémájáról egyre nehezebb nem tudomást venni, és talán egyre többen érzik majd át az egyéni tettek fontosságát a témában. De mit érdemes átgondolnunk annak érdekében, hogy képesek legyünk aktív módon tenni a klímaváltozás ellen?