Búzacsíra – hogyan neveljük otthon
Próbálunk egyre kevesebb gabonát és szénhidrátot fogyasztani, viszont észre sem vesszük, valójában mennyi tápanyag van bennük; pontosabban a csírában.
Porcsin – gyomnövény vagy csodaszer
Biztosan ismerős mindenkinek a porcsin, a kiirthatatlan húsos levelű gyom, ami gyorsan is terjed és semmire sem jó. Vagy mégis? Talán épp egy csodaszertől próbálunk megszabadulni.
Jótékony hatású ételek ízületi gyulladásra
Az ízületi gyulladás egy olyan betegség, amely megnehezíti a mindennapokat, hiszen alapvető mozdulatok fájdalommal járnak. Megfigyelték, hogy bizonyos ételek, illetve speciális étrend képes csökkenteni az ízületi gyulladás tüneteit.
Nemcsak egy gyümölcs, hanem az egyik legegészségesebb: a dió
Itt a dió szezonja, a diófa csonthéjas termésének sokszínű felhasználhatósága miatt már nagyanyáink idejében is kedvelt és megbecsült volt. Azonban sokan nem tudják, hogy a nem éppen felkapott gyümölcsfajta fogyasztása mindennapi életünkre, egészségünkre is kedvező hatással lehet.