Szörpök a kertből
![](/data/image/150x200/2019/05/27/244_1.jpg)
Kertünk egy természet adta csoda: friss, éltető és ízletes, egészséges élelmiszerek tárháza. Akinek kertje lehet, érezze magát igazán szerencsésnek. Azonban kertünk terményeiből nemcsak lekvárok készülhetnek, hanem rendkívül finom és változatos szörpök is.
Energiaital és társai ...
![](/data/image/150x200/2018/03/26/energy-drink-1372800_1280.jpg)
Testünk tömegének több mint a fele víz, felnőtt férfiaknál 60%, nőknél – a nagyobb testzsír-százalék miatt - 50%, míg a csecsemőknél 70%. A folyadékfogyasztás fontosságáról már gyakran hallottunk, hiszen mindannyian jól tudjuk ennek jelentőségét, ám nem mindegy mivel töltjük fel az italos palackokat.
Édesítőszerek babakorban?
![](/data/image/150x200/2018/02/07/fruit-1832538_1280.jpg)
Nyírfacukor, xillit, stevia, eritrit, barna cukor, cukor, méz, vagy nádcukor? A kínálat óriási, s ma már teljesen el lehet veszni az édesítőszerek útvesztőjében, de mit adhatunk a babának?
Segítség, gyerek a konyhában! Receptek szülőknek!
![](/data/image/150x200/2018/02/03/dough-3082589_1280.jpg)
Aki háztartást vezető anyuka, az tudja milyen, mikor csemeté(i)nk a konyhában is állandóan láb alatt vannak. Mindenképp hasznos dolog őket is bevonni a főzésbe, sütésbe! Ezzel nemcsak lefoglaljuk őket, de számos dolgot megtaníthatunk nekik, fejlesztve kézügyességüket!
Édes élet édesítőszerekkel
![](/data/image/150x200/2017/11/21/edesito-cover.jpg)
Miért olyan népszerű az édesség sokunknak, miért keressük folyton ezt az ízélményt, és miért jó egy desszerttel lezárni a vasárnapi ebédet? Ha pedig édesítésről beszélünk, vajon cukrot vagy édesítőszereket használjunk inkább, melyeket és milyen gyakran? Erre keressük a választ.
Édes élet cukormentesen
![](/data/image/150x200/2014/06/04/leaf-74187_640.jpg)
A cukorbetegek és diétázók első és legfontosabb kérdése: mit fogyasszanak a cukor helyett, mivel édesítsenek? Az édesítőszerek legendái végeláthatatlanok, és mindenkinek van róla véleménye. Leginkább annak, aki sosem próbálta, csak hallotta. „Nagyon egészségtelen!’ – vágják rá azonnal. Azt is gyakran hallhatjuk, hogy akkor már inkább a cukrot válasszuk, az legalább cukorrépából van. Az igazság azonban közel sem ilyen egyszerű.
Háromszázszor erősebb a cukornál
![](/data/image/150x200/2013/12/06/leaf-74187_1280_1.jpg)
Dél-Amerikában több száz éve fogyasztják és használják a steviát az ott élő indiánok, Európában pedig alig-alig ismerik. Pedig háromszázszor édesebb a cukornál, ráadásul ez egészséges és természetes édesítő, amely a szervezet működésére is jótékony hatással van.