Szervezetünk feltöltése – Mit együnk, hogy C- és D vitamin raktáraink rendben legyenek
Testünknek szüksége van vitaminokra, melyeket tabletták és ivólevek révén pótolhatunk, de ha odafigyelünk, helyes étkezéssel bevihetjük szervezetünkbe. Íme, néhány tipp!
A D-vitamin fontossága
Gyakran halljuk milyen fontos a D-vitamin a szervezetünk megfelelő működéséhez, de mégis hogyan tudunk ügyelni arra, hogy valóban elegendő mennyiséget vigyünk be?
Laktató diétás vacsorák
Nyárestéken nehéz tartani az „este 5 óra után nem eszünk” elvet. Gyakran tartunk baráti társasággal nyaralni, ülünk be 1-1 étterembe, veszünk részt grillpartikon. Aki diétás, laktató vacsorát keres, próbálja ki tanácsainkat!
Nincs időm főzni – hogyan oldjam meg?
Jókat enni mindenki szeret, de megfőzni nincs mindig idő. Ebből a problémából élnek meg annyira jól az éttermek, és azok a kifőzdék, amelyek hétköznap kifejezetten azért vannak nyitva, hogy a gondterhelt, fáradt emberek betérhessenek egy tál főtt ételre, ami még viszonylag megfizethető árban van. Mégis sokkal jobban vágyunk egy nehéz hét után otthoni ízekre.
A saláta uncsi. Ja, nem!
Ha változatosan és laktatóan el tudsz készíteni egy salátát, már izgalmasabbá tetted a megszokott, napi étrended. Egy kis kreativitással különleges íz világú és változatos textúrájú salátákat állíthatsz össze. Néhány tipp ebben segíthet most!
Halfogyasztás régen és ma
Karácsonykor hagyományosan a vacsoraasztalon helyet kap a hal is. Fogyasztása nagyon egészséges, mégis nagyon keveset eszünk belőle. Klasszikus halászlé, rántott hal, vagy inkább lazac kapormártásban, tonhalsaláta előételként, rozmaringos pangasius, tejszínes halragu - ha ilyen széles a lehetőségek tárháza, miért nem eszünk év közben is?