Menü

Mi történik Schumacherrel?

Erre a kérdésre több millióan kíváncsiak nap mint nap. A legújabb hírek szerint a síbalesetet szenvedett volt Forma-1-es pilótát ébresztik a mélyaltatásból. Mások máshogy tudják.

A balesetet követő első hetek hisztérikus információéhségét és kínálatát követően mára is csak kis mértékben csitultak a kedélyek. Most is rengetegen kíváncsiak arra, mi történik a kórházban fekvő sztárral, míg a hivatalos források rendszerint elég szűkszavúak.

Január végén bejelentették, hogy elkezdték Michael Schumacher felélesztését, a rajongók komoly reményekkel böngészték a friss híreket, de mivel hetekig nem volt újabb hivatalos információ, ismét megjelentek a találgatások a német expilóta állapotával kapcsolatban.

A Focus nevű német magazin tudni vélte, hogy az ébresztési folyamatot leállították. Az ok szerintük az, hogy Schumacher szervezete nem reagált megfelelően a procedúrára. A volt versenyző menedzsere ezt nem sokkal később cáfolta, úgyhogy hivatalosan még mindig a ébresztés zajlik.

Az utóbbi hetekben rengeteg téves információ látott napvilágot és terjedt el. A megbízhatónak tekinthető források sajnos általában elég szűkszavúak, és ez táptalajt ad a legmerészebb találgatásoknak. Annyi bizonyos, hogy Schumacher fejsérülése nagyon súlyos, életveszélyes állapotban volt, több műtéten is átesett, ám ezek eredménye kérdéses, míg az sem jó jel, hogy a sztár még nincs magánál. A rajongók ugyanakkor nem pesszimisták, hiszen az orvosok szerint a mélyaltatásból való visszatérés hónapokig is eltarthat.

Fotó:
wikipédia

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.

Gyerek edzőcipőben

Az nem kérdés, hogy minden gyereknek jót tesz, ha sportol valamit. Ha lehet, próbáljon ki többféle sportágat, hiszen így tud választani közülük. Hogy miért fontos többféle sportágat kipróbálni? Erre kerestük a válaszokat a cikkben.

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.