Fermentáljunk, de hogyan?
Mi is az a fermentálás? Tulajdonképpen egy ősrégi módszer az élelmiszerek tartósítására, mesterséges tartósítószerek nélkül. A fermentált élelmiszerek jótékony hatásúak a szervezetre! Ha szeretné a tartósításnak ezt a módját kipróbálni, akkor érdemes elolvasnia cikkünket.
Probiotikus ételek és italok – a helyes bélflóra elősegítése
Emésztőrendszerünknek sokat segíthetünk azzal, hogy ha úgy táplálkozunk, hogy odafigyelünk a probiotikumok bevitelére is. Ezzel immunrendszerünk is ellenállóbb lesz, könnyebben megküzdünk a betegségekkel és energikusabbá is válhatunk.
Savanyúság: egy köret, aminek nem csak az íze jó
Talán nem mindenki kedvence a savanyúság, de az tagadhatatlan, hogy nagyon egészséges. Mutatunk pár indokot, miért éri ezt választani köretnek.
A fermentálásról
A fermentálás, a fermentált zöldségek készítése és fogyasztása évezredes múltra tekint vissza. Ennek oka, hogy nemcsak finomak, de rettentő egészségesek is, különösen az emésztés és a bélflórára gyakorolt jótékony hatásuk miatt.