Miért egészséges több halat fogyasztani?
Európa legtöbb országában átlagosan 20 kg halat fogyasztanak az emberek évente – ez az arány nálunk alig 4 kg, ami eléggé szomorú, hiszen a halfogyasztás rengeteg pozitív élettani hatással bír. Hazánkban az emberek átlagosan havonta egy alkalommal fogyasztanak halat.
Pár érv az olívabogyó rendszeres fogyasztása mellett
Olívabogyó vagy olajbogyó: ú, de jól mutatnak egy pizza tetején, mediterrán éttermek asztalán vagy a főzős blogok, szakácskönyvek ínycsiklandó fotóin, videóiban. A fényes-fekete, zöld, barna vagy éppen vöröses, kisebb vagy nagyobb, gömbölyű vagy hosszúkás olajbogyók szinte kihagyhatatlan összetevői egy villantós vacsorának.
Avokádóval a bőrért
A ketogén diéta egyik legkedveltebb alapanyaga az avokádó, de bárkinek az étrendjébe beilleszthető. Mutatjuk, milyen hatása van a szervezetünkre.
Ezért együnk halat rendszeresen!
Nagyon sokszor hallottuk és talán vettük is tudomásul a fenti tanácsot, hiszen mindenki tudja, milyen egészséges a halfogyasztás, azonban mégsem kerül rendszeresen a tányérunkra, talán vannak, akiknek csak karácsonykor szerepel a menüjében, pedig hetente legalább három alkalommal lenne jó fogyasztani valamilyen halfélét.
Olívaolaj vagy étolaj?
A hagyományos étolaj helyett ma már több lehetőség közül is válogathatunk, ott van például az olívaolaj. Na de miért jobb választás a konyhában?
A kukoricaolaj egészségügyi előnyei
A kukoricaolaj egy egészséges, ehető olaj, amit egyre gyakrabban használnak a főzéshez is. Milyen jótékony hatása van az egészségünkre?
Jól döntünk-e, ha olívaolajban sütünk?
Az extra szűz olívaolaj számos jótékony hatása napjainkra már biztosan beépült a köztudatba. Azonban keringenek pletykák arról az interneten, hogy nem egészséges, ha túl magas hőmérsékletre felhevítjük. Igaz-e ez?
A kelták szent növénye
A kelta kultúrkörben a mogyoró a bölcsesség, az édes tudás, a művészetek és tudományok szimbóluma. Ha megismerjük e csonthéjas növény jótékony hatásait, akkor láthatjuk, a kelták nem véletlenül tisztelték és kedvelték, valóban üdítően befolyásolja szervezetünk működését.