Minden feldolgozott élelmiszer káros?

A feldolgozott élelmiszerek hatásai sokrétűek, és lehetnek pozitívak is, de gyakran inkább negatív következményekkel járnak, különösen, ha túlzott mennyiségben fogyasztjuk őket. Vannak azonban feldolgozott élelmiszerek, melyek egészségesebbek, mint hinnénk.
Miért nem ehet dinnyét, aki a parlagfűre allergiás?

Hogyan válhat egy „ártatlan” gyümölcs, a közkedvelt görögdinnye az allergiásoknak ellenséggé? A parlagfűre érzékenyeknél előfordulhat az úgynevezett keresztallergia.
Tények és tévhitek a várandósság alatt

A kismamáknak nem egyszerű kiigazodni a tiltott dolgok, terhesség alatti veszélyforrások és ártalmasnak hirdetett dolgok között. Az biztos, hogy áldott állapotban sok mindenre kell figyelnie a kismamának. Vannak valós veszélyek, és vannak tévhitek, ezek között szeretnénk segíteni eligazodni.
Most akkor igyunk tejet, vagy ne...?

"A tej élet, erő és egészség" - hangzik az egyik szlogen. "A tej roppant egészségtelen, egyedül az ember issza meg más élőlény tejét, s ebből is látszik, hogy ez nem jó irány." - szól a másik irányzat. Hogyan döntsük el, hogy a tej végülis egészséges-e, vagy sem?
Tévhit, hogy a tartós tej egészségtelen!

Egy Magyarországon készült felmérés szerint az emberek több, mint fele úgy gondolja, hogy a boltban kapható tejek, valamint tartós tejek egészségtelenek, méghozzá azért, mert tartósítószert tartalmaznak, tejporból készülnek, valamint vizezik őket.