Vegyünk helyi termékeket!
Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek és felértékelődnek a regionális és a helyi termékek, melyekkel tulajdonképpen megőrizzük azt az fontos tradicionális értéket, amely generációról generációra átöröklődik. A helyi termékek népszerűsítése a turizmus és a gasztronómia szempontjából is nagyon fontos feladat.
A hidroponika alapjai, előnyei és hátrányai
A hidroponika a növénytermesztés azon módja, amely nem talajban történő termeléssel, hanem tápfolyadék használatával működik. A klasszikus földet, vagy homokot ilyenkor perlit, kavics, vagy kőzetgyapot helyettesíti, amelyen a tápoldat könnyen átjárhat. Azonban mikor ismerték fel ezt a módszert, valamint mik az előnyei és hátrányai?
Mit jelent az, hogy egy termék ”bio”/”organikus”?
Sokan hiszik, hogy a„bio” minősítés az egészséges termékek védjegye. Bár van némi igazság ebben, azért ez így ebben a formában nem állja meg a helyét. Lássuk, pontosan mit takarnak ezek a megjelölések!
Panelkertészet – második szint
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha legalább a nagymamánk vidéken élt, és megízlelhettük a zöldségek és gyümölcsök természetes aromáját. Sokaknak lehetősége sem adódik erre, így részmegoldásaként kezd elterjedni, hogy a panelházak alkotta lakótelepeken magaságyásokat hoznak létre az épületek között.
Növénytermesztés a Marson?
Valamikor a jövőben – talán hamarabb, mint gondolnánk – mi, emberek fogunk élni a Marson. Habár vihetjük majd magunkkal a készleteinket, hosszútávon sokkal ésszerűbb lesz a saját terményeinket ott kitermelni. De mik a kilátásaink?