Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum
![](/data/image/150x200/2024/04/30/1343-cikkhez-foto1.jpg)
A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!
A legjobb koleszterinszint-csökkentő gyógynövények
![](/data/image/150x200/2023/01/18/pexels-karolina-grabowska-5842510_1.jpg)
A koleszterin okozta megbetegedésekre 1951-ben figyeltek fel, amikor az amerikai hadügy minisztérium háborúban elesett katonák holttesteit küldte Koreába boncolásra.
Ne dobd ki az almahéjat
![](/data/image/150x200/2022/10/15/pexels-lawrence-schaefer-9494865.jpg)
Az alma Magyarország legelterjedtebb gyümölcse, mondhatni az egyik legolcsóbb is a piacon, sokféle vitamint tartalmaz, íze pedig süteményeiket bármikor feldobja. Mivel héját nem mindig használjuk fel, így erre adunk néhány tippet.
Természetes őszi vitaminforrás a körte
![](/data/image/150x200/2022/10/13/pexels-clem-onojeghuo-175767.jpg)
Valamiért nem szoktuk a tipikus őszi finomságok közt említeni, pedig a körte is rendkívül egészséges és éppen ősszel van idénye.
Mi az és mire jó a szimbiotikum?
![](/data/image/150x200/2022/01/28/774-foto1_1.jpg)
A probiotikumokat és prebiotikumokat egyaránt tartalmazó szimbiotikum tökéletes megoldás a bélflóraproblémákra. A reklámokból jók ismert kifejezés a probiotikum, azonban arról keveset hallunk, hogy ezeknek a jótékony bélbaktériumoknak táplálékra, azaz prebiotikumokra is szükségük van, a kettőt pedig legjobban a szimbiotikum ötvözi.
Filléres trükkök a tartós fogyáshoz!
![](/data/image/150x200/2018/02/19/spices-887348_1280.jpg)
Köztudott, hogy a nyári alak télen készül. Ezért bizonyára már többen dolgoznak alakjuk formálásán, vagy legalábbis gondolkoznak, hogyan kezdjenek bele. Az étrend és a mozgás mellett azonban vannak apróbb trükkök, melyeket bevethetünk a vágyott forma eléréséhez vezető - és egyáltalán nem egyszerű - úton.
Ezért egyél almát!
![](/data/image/150x200/2017/11/08/alma-cover.jpg)
A friss gyümölcskínálat nyár után már jóval kisebb, mint néhány hónappal ezelőtt. Kétségtelenül a hazai télálló alma a legnépszerűbb ebben az időszakban. Mit tudunk róla, miért érdemes fogyasztani?