Tényleg egészséges a gabonapehely?
Valóban a gabonapehely a legjobb választás egy egészséges és gyors reggelire a gyerekeknek?
A legjobb pisztáciás finomságok
A pisztácia nagyon közkedvelt csemege, amit a legtöbben filmnézés közben rágcsálnivalóként fogyasztanak. Kevesen tudják, hogy ez a csonthéjas gyümölcs főételek és desszertek alapanyagaként is kiváló lehet. Markáns, jellegzetes ízének köszönhetően ínycsiklandozó sütemények készülhetnek belőle.
A legfinomabb pisztáciás ételek nyomában
A pisztácia nagyon közkedvelt csemege, amit a legtöbben filmnézés közben rágcsálnivalóként fogyasztanak. Kevesen tudják, hogy ez a csonthéjas gyümölcs főételek és desszertek alapanyagaként is kiváló lehet. Markáns, jellegzetes ízének köszönhetően ínycsiklandozó sütemények készülhetnek belőle.
Érvek az olajos magvak mellett
A fenyőmagtól a dióig – a választék óriási. Ám ne csak nassolnivalóként gondoljon rájuk: építsd be étrendedbe is az ízletes magvakat, amelyek jótékonyan hatnak az egészségedre!
Pisztáciás édességek
Nyugat-Ázsiában őshonos gyümölcs, a pisztácia fa magja. Ma már számos mediterrán országban termesztik, valamint az Egyesült Államok déli részein.
A pisztácia egészségre gyakorolt hatásai
A pisztácia (Pistacia vera) a szömörcefélék családjába tartozó, lombhullató fa. Kétlaki, vagyis külön fán vannak a hím- és a nőnemű virágok.
Tökéletes nasik bármikor
Az olajos magvak, csonthéjasok olyan „szuperélelmiszerek”, melyeket nyugodt szívvel beilleszthetünk az egészséges étrendbe.
Olajos magvak – a lenmag és a szezámmag
Az olajos magvakról leginkább a nassolás juthat eszünkbe, például a napraforgó és a pisztácia, s mint az elnevezésük is mutatja, rendkívül magas a zsírtartalmuk. Azonban nem csak baráti összejöveteleken lehet ropogtatni előlük, hanem alkalmasak például a sütőipari felhasználásra is, s egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuk is jelentős. Ilyen például a lenmag és a szezámmag.
Olajos magvak – a nassolás csúcstartói, a mogyoró és a pisztácia
Az olajos magvakról többnyire a nassolás jut eszünkbe, de magas zsírtartalmuk manapság kizárjuk őket az étrendünkből, s leginkább csak kikapcsolódás vagy baráti családi összejövetelek közben csipegetünk belőlük. Igaz ezt viszont elég nehéz abbahagyni…