Menü

Miért jó a hialuronsav?

Van, aki kapszula formájában szedi, más a folyadékra esküszik, léteznek italporok is, vajon mit tud a hilauronsav, miért keressük és mennyit kell belőle fogyasztanunk?

Hajápolás nyáron

Miért kell külön cikket szentelni a nyári hajápolásnak, miben más ez, mint az év többi napján? Mire figyeljünk napozás előtt, alatt és után? Ha bizonytalanok vagyunk, hogy hogyan is ápoljuk helyesen a hajunkat az év legforróbb hónapjaiban, mindenképp érdemes elolvasni mai cikkünket!

A bőr legfontosabb támogatói

Minden vitaminnak fontos szerep jut egészségünk szempontjából, ám néhánynak kiemelt szerepe van bőrünk egészségének megőrzésében.

Ezt tegyük napégés ellen!

Talán nem túlzok, ha azt írom, elég egy óra napvédelem nélküli sütkérezés a kertben vagy a vízparton, s máris megpirul a bőrünk. A leégés tulajdonképpen egy égési sérülés, ha súlyos esetről van szó, akár másodfokú égési sérülésként is kezelhetjük. Hogyan orvosoljuk a napégést? Mit tehetünk a leégett bőrrel?

Porcsin – gyomnövény vagy csodaszer

Biztosan ismerős mindenkinek a porcsin, a kiirthatatlan húsos levelű gyom, ami gyorsan is terjed és semmire sem jó. Vagy mégis? Talán épp egy csodaszertől próbálunk megszabadulni.

Mik azok a flavonoidok?

A flavonoidok a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoport. Rengeteg gyógynövény a flavonoidoknak köszönheti az előnyös tulajdonságait. mit kell tudni ezekről a vegyületekről?

Mindennapi csodaszerünk, a Matcha tea

Mostanra már Európában is nagy hírnévnek örvend Ázsia legkedveltebb teája, a Matcha tea. De vajon mitől ilyen felkapott és milyen hatásai miatt szeretik ennyire?

E-számok. Mi micsoda és mennyit eszünk belőlük?

Vannak, akik elszörnyedve pásztázzák végig a termékeken lévő adalék-listát. Mások rá se hederítenek. Jelenleg több mint háromszáz adalékanyagot használnak az élelmiszeriparban. Vajon mennyit fogyasztunk ezekből?

Allergiaszezon, így szeretlek

Mintegy kétmillió allergiás él Magyarországon, s elsősorban a modern életvitel a felelős az allergiások számának növekedéséért. A betegség bárkinél kialakulhat, a családi örökletesség és a genetika azonban növelheti a valószínűségét. A mostani időszakban főként a tölgy, bükk, nyír és nyárfa pollenje okoz problémát.