Menü

Mi az a superfood?

Bár az utóbbi időben kevésbé találkozhattunk ezzel a szóval, azonban a superfood kifejezés pár éve futótűzként terjedt el a köztudatban, holott nem egy új jelenségről van szó. Mi az a superfood és miért kapta fel ennyire a média?

Csicseriborsóból készült receptek

A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövények egyike, a Közel-Keleti térségben kb. 7,500 éves maradványokat is találtak. Legfőbb termőhelyei a mediterránium országai, Nyugat-Ázsia, és az indiai szubkontinens. Közepes méretű száraz hüvelyes, jellegzetes csúcsos kitüremkedéssel.

Közel-keleti csicseriborsókrém: hummusz

A hummusz évek óta sláger-élelmiszernek számít. Egészséges, jól néz ki és sokféleképpen felhasználható.

A vegán étrend veszélyei

Vegánnak lenni nem csupán bátor, de nagyon egészséges is. Főképpen akkor, ha valaki megfontoltan csinálja. A húsmentes életmód mellett a tejtermékeket is száműzni egy étrendből nem lehet egyik pillanatról a másikra. Bizonyos szabályokat be kell tartani, melyeket ha figyelmen kívül hagysz, nagy gondok lehetnek belőle.

Kötelező szénhidrátok

A szénhidrát szó általában negatív érzéseket kelt egy diétázó, fogyni vágyó emberben, pedig a szénhidrátok bizonyos részétől egyáltalán nem kell tartani. A komplex szénhidrátok az egész test és az agy számára is rendkívül fontosak. A hasznos szénhidrátforrások nagyon jótékonyak az étrendünkben, rengeteg vitaminnal és tápanyaggal támogatják az egészséges életmódot.

5 mm-be zárt életerő- A csírák csodálatos világa

Nem csak a lelked, a tested is várja már a tavaszt, a vitaminraktárakat feltöltő friss zöldségeket. A primőrök megjelenéséig az életesszenciát hordozó csírákkal pótoljuk a megcsappant vitaminkészleteinket!

Csicseriborsót az étrendünkbe!

Kevesen ismerik, és még kevesebben fogyasztják hazánkban ezt a nagyon egészséges, és széleskörűen felhasználható hüvelyes zöldséget, a csicseriborsót. Pedig érdemes, úgyhogy bemutatjuk, milyen módokon készíthetjük el, és hogyan, miért kössünk vele életre szóló barátságot.