Az éretlen banán tényleg egészségesebb, mint az érett?
![](/data/image/150x200/2023/11/27/pexels-arminas-raudys-802783.jpg)
Az éretlen zöld és az érett sárga banán a színükön túl is különböznek egymástól. Bizonyára találkoztunk már a szupermarketek polcain zöldesebb árnyalatú banánnal. Ilyenkor általában hagyjuk érlelődni pár napig, míg megjelenik az érettséget jelző élénksárga árnyalat. Addigra azonban a banán rezisztens keményítőjének nagy része cukorrá alakul, ami bizony a vércukorszint megugrásához is vezethet, ha többet falatozunk belőle a kelleténél (nem véletlenül szokás a diéta alatt csínján bánni vele).
Együnk sok levest!
![](/data/image/150x200/2020/07/16/lv-cm.jpg)
Egy tál meleg leves, ami tele van zöldségekkel, hússal, tésztával vagy bármi mással, amit szeretnénk - megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, és jól csillapítja az éhséget is.
Gondolnád?
![](/data/image/150x200/2019/08/20/281-foto-pixa.jpg)
Gondolnál arra, hogy a rágógumi miatt nem fogysz? Vagy az energiaital miatt? Hogy mi a baj a reggelizőpehellyel és miért nem egészséges a bolti gyümölcsjoghurt vagy salátaöntet?
Emésztési zavarok – akarsz róla beszélni?
![](/data/image/150x200/2018/04/26/belly-3186730_1280.jpg)
Testünk minden eleme az emésztőrendszerbe került tápanyagokból épül fel, ezekből nyeri a test az energiát és a tápanyagokat a működéshez, fejlődéshez, regenerálódáshoz. A folyamat már a szánkban elindul, ezért nagyon fontos, miket fogyasztunk.A cikkből kiderül, hogy mit egyél, illetve miket kerülj el!
Miért együnk datolyát?
![](/data/image/150x200/2016/03/01/datolya.jpg)
Nemcsak azért érdemes előnyben részesíteni ezt a gyümölcsöt, mert finom, hanem azért is, mert jelentős energiatartalommal bír, és sokféle vitamint tartalmaz.
A gluténmentes nem biztos, hogy diétás is!
![](/data/image/150x200/2014/11/08/pastries-180980_640.jpg)
Az ételekkel szembeni fokozott érzékenység, valamint allergia sajnos egyre több embert érint. Az egyik leggyakoribb ilyen intolerancia a lisztérzékenység, azaz a cölikália.
Hogyan számoljuk a bevitt kalóriát?
![](/data/image/150x200/2014/08/11/panipuri-74974_640.jpg)
Múlt heti cikkünkben ismertettük, hogy mikor érdemes a diéta ideje alatt kalóriákat számolgatni. Bemutattuk, hogy mikor előnyös, de azt is, hogy ez a módszer nehezen alkalmazható életmódként, azonban bizonyos időszakokban igenis lehet létjogosultsága.
Kalóriaszámlálás – igen, vagy nem?
![](/data/image/150x200/2014/08/04/salad-374173_640.jpg)
A legtöbb fogyókúra arra épít, hogy az eddiginél kevesebb kalóriát fogyaszt a diétázó, ezáltal pedig fogyni fog. Ezt tartják a diéták alapelvének, de egyben ez az egyik legvitatottabb módszer.
A fogyókúra és a nassolás csúcstartói – a kendermag és a napraforgómag
![](/data/image/150x200/2013/11/02/sunflower-193468_1280_1.jpg)
Az olajos magvak közül a tökmag, a kesudió, a mandula, a mogyoró és a pisztácia már szóba került, s mindegyik közös jellemzője volt, hogy nassolás közben észrevétlenül válnak szinte ellenállhatatlanná. Vagyis főként valamilyen kikapcsolódás (mozi, sportesemény megtekintése, vagy baráti családi összejövetelek) közben csipegetünk belőlük.