Makacs narancsbőr
Vajon hány alkalommal próbáltuk már a csodát ígérő, drága és mégis a kívánt hatásától messze elmaradt cellulit elleni krémeket? Sajnos a csodakrém ezúttal is a könnyebb, drágább és kényelmesebb választás, ám sokszor hatástalan.
Tiltólistás nasik
Nehéz összeállítani, hogy mik is azok a harapnivalók, amiket bátran fogyaszthatunk, ha nasizni támad kedvünk? Nem, nem nehéz. Nézzük!
Olajos magvak - ezért kell naponta fogyasztani őket!
Az olajos magvak szív- és érrendszeri védőhatása, illetve gyulladáscsökkentő tulajdonsága régóta ismert, legújabb kutatások pedig kimutatták azt is, hogy rendszeres fogyasztásuk csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét, emellett finomak is és telítenek.
Nem haragszik, csak éhes
A diétázás egy normál, hagyományos típusú vagy mennyiségű étkezéshez képest nagyobb eséllyel teszi az embereket morcossá, ingerlékennyé és haragossá. Vajon mi az oka ennek?
Ha magas a koleszterinszint…
Mindig azt hittem az elhízott embereknek mutat magas koleszterinszintet a vérképe, míg a vékony, szálkás, sportoló férjem véreredményét meg nem láttam. A magas koleszterin szinte már népbetegség. Mit tehetünk ellene?
Hogyan csökkentsd a zsiradékot?
A felesleges kalóriák elfogyasztása pillanatok műve, de elégetni, az bizony hosszú órákat jelent az edzőteremben. Csökkentsük legalább a felére a zsírbevitelt!
Torkosság vagy függőség?
Mindenkinek van kedvenc étele, amit szívesen fogyaszt, és van olyan, amelynek abbahagyása már komoly erőfeszítést igényel, mert szinte függünk tőle.
Rákkeltő ételek. Vajon van belőlük a konyhádban?
Nyugodtan kimondhatjuk, a rákos megbetegedések mintegy 35 százaléka a helytelen táplálkozás számlájára írható. Vajon mi kerüljön tiltólistára, ha tudatos, egészséges, betegségeket megelőző táplálkozás mellett döntünk?
Értékes ételek, amiket nem eszünk
Mindenkinek megvannak a kedvelt, bevált, gyakran elkészített vagy étteremben rendelt ételei, s természetesen azok is, amelyeket kevésbé szeret. Számos olyan tápanyagról lemondunk azonban, ami fontos lenne, hogy alkalmanként a tányérunkra kerüljön.
Ez zsír!
A zsír a barátunk. Hallani gyakran. Mondjuk én azért ezt így soha nem jelenteném ki, de tény, hogy bizonyos zsírsavak nagyon jótékony hatásúak számunkra, míg más zsírok igencsak kerülendők! Most akkor, hogy is van ez?
Stresszes kaják
A stressz evés hamar plusz kilókhoz vezet, hiszen mindig is a kontrollálatlan étkezés volt az elhízás legfőbb oka, a stressz evés azonban ennél jóval összetettebb probléma. Vajon hogyan kezelhető?
Transz-zsírsavak és tévhitek
Ugye szinte mindenki evett már szendvicset, ami meg volt kenve vajjal/margarinnal? Vagy egy kis kekszet, ha édeset vagy sósat kívánt? Nézzük, mi a közös ezekben az élelmiszerekben!