Növényi olajok és felhasználásuk
A magyar konyha egyik alapja, hogy hagymát dinsztelünk zsíron, olajon, de más nemzetek konyhái is előszeretettel használják az olajokat, viszont nem mindegy, hogy melyiket mire.
Amit a szilváról tudni lehet
Lassan-lassan közelítünk az ősz felé. Ilyenkor minden változik. A természet, az öltözködésünk, az idő és a szezonális zöldségek, gyümölcsök is. Az étkezésünkben megjelenik a szilva, mint vitaminforrás, melyet filléres gyümölcsnek mondanak, de számos téren felturbózhatjuk szervezetünk vitamin raktárát vele.
A paradicsom paradicsoma a kamrában
Ki ne dobd a fonnyadó, vagy hibás paradicsomot, csinálj belőle különféle ételeket, szószokat, hogy télen is élvezhesd a nyár ízét és a vitaminok adta életerőt.
Érdekességek a grapefruitról
A citrusfélék magas C-vitamin-tartalmuk miatt sokkal hatásosabbak a vitamintabletták fogyasztásánál. Közkedvelt gyümölcs, sokak barátja fogyókúra idején. Viszont biztos vagyok benne, hogy a következőkben olyan információkat is olvashattok róla, amelyek újak lehetnek számotokra.
Csicseriborsót az étrendünkbe!
Kevesen ismerik, és még kevesebben fogyasztják hazánkban ezt a nagyon egészséges, és széleskörűen felhasználható hüvelyes zöldséget, a csicseriborsót. Pedig érdemes, úgyhogy bemutatjuk, milyen módokon készíthetjük el, és hogyan, miért kössünk vele életre szóló barátságot.
Rágcsáljon goji bogyót a kicsattanó egészségért
Hallott már a goji bogyóról? A világ egyik legegészségesebb gyümölcse az aktuális kedvencünk, ugyanis hihetetlenül széles körű egészségjavító és fiatalító hatással rendelkezik.
Mángold, a „zabálnivaló” zöldség
Még vagy már kevesen ismerik a mángoldot, pedig kiváló zöldség: komplex felhasználási módja révén többféle zöldség előnyeit egyesíti magában, vitaminforrásban sokakat leköröz, ráadásul még nagyon esztétikus is.
Nem elég változatos a húsfogyasztásunk
A magyarok többsége csak disznó, valamint csirkehúst, esetleg még marhahúst fogyaszt, pedig a lehetőségek tárháza ennél hazánkban is sokkal szélesebb. Cikkünkben ismertetjük, hogy milyen húsokat és miért ajánlott még fogyasztani ezeken kívül.
Egy egyszerű vitaminbomba
A retek főként tavaszi csemegeként számon tartott zöldség, de magas vitamintartalma miatt az őszi és a téli hónapokban is nagyon hasznos lehet szerveztünk számára.