Mit tegyünk a megmaradt száraz pékáruval?
A szikkadt kenyeret, zsemlét, kiflit semmiképp se dobjuk ki, akár le is fagyaszthatjuk ezeket, de azonnal is felhasználhatjuk pár ötletes és ízletes fogáshoz. Kenyérmentő tippek következnek!
Nem minden kenyérféle egészségtelen
Sokan úgy gondolják, minden kenyérféle az ördögtől való, ám jó hír, hogy nem feltétlen muszáj lemondanunk erről a pékáruról.
Hogyan érdemes reggelizni?
Elcsépelt, de igaz, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Nemcsak a hangulatodat alapozza meg az, hogy hogyan kezded a napod, de az egészségedre is nagyon nagy hatást gyakorol. Ezért igazán érdemes kicsit több időt és energiát szánni egy jó reggelire.
Hízókúra? Hogy micsoda?
Sokan vannak, akik hízni szeretnének. A genetika sokszor a vékony alkatúaknak is probléma. Hogyan hízzunk egészségesen? Minőségi ételekkel?
Még az édes is sós
A sótlan ételeket ízetlennek tartjuk, sokunk kezében pedig már az első falat előtt ott a sószóró – derült ki a Kométa Mindennapok felmérésből. Így nem csoda, hogy a magyar nők kétszer, a férfiak pedig háromszor többet fogyasztanak az ajánlott napi 5 grammnál. Az élelmiszercímke segíthet a tájékozódásban, viszont például a címke nélküli pékáruk sótartalma rejtetten marad. Az édes élelmiszerekről pedig senki nem gondolja, hogy esetenként milyen sok sót tartalmaznak.
Öt reggeli hétköznapokra, melyeket előre elkészíthetsz
Mindannyian tudjuk, hogy reggel versenyt futunk az idővel. A hányan vagyunk, sokszor annyifelé van dolog, teendő, készülődés, gyakran kapkodás, idegeskedés, pedig egyáltalán nem kell lemondani az ízletes napindító finomságokról! Sokkal jobbat ajánlok, mint a bolti lekváros táska.Öt változatos reggeli hétköznapokra, melyeket előre elkészíthetsz! Íme!
Szénhidrátfogyasztás, mikor, mennyit, hogyan
Szervezetünk számára rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű szénhidrát elfogyasztása, hiszen így juthatunk hozzá az éltben maradáshoz szükséges energiához. Szénhidrátfogyasztás, mikor, mennyit, hogyan.
Tévhitek a paleolit diétával kapcsolatban
A paleo diéta népszerűségével párhuzamosan növekszik az étrendről megjelenő cikkek száma is. Ezek sokszor felületes információkon alapuló megállapításokat tesznek. Sajnos, még egyébként megbízható oldalakon is megjelenek ezzel kapcsolatos tárgyi tévedések, amik az érdeklődőket félrevezethetik. Lássuk...
Gyerekkonyha – avagy céklapürét csak esőkabátban!
A kisgyerekek esetében különösen fontos, hogy mindig finoman, frissen, egészségesen főzzünk, vásároljunk bababarát és egészséges alapanyagokat. Az étrendjük legyen változatos és tápanyagokban gazdag! De mi a teendő, ha a gyermekeink válogatósak lesznek?
Ipari termék, nem pedig élelmiszer?
Nagyon messze távolodtunk attól a világtól, hogy ismeretségi forráson keresztül szerezzük be az ennivalónkat, vagy mi magunk állítjuk elő az élelmiszert. A vidéki életforma követői csökkentek, ezzel együtt pedig terjed a nagy hasznot hozó élelmiszeripar. Kérdés az, hogy mit eszünk valójában?
Odafigyeléssel vásároljunk bolti kenyeret
Ha egészségesen szeretnénk étkezni, akkor elsődleges, hogy milyen kenyeret fogyasztunk. A boltban és pékségekben nagy odafigyeléssel kell válogatni ahhoz, hogy valóban jó összetételű kenyér és pékáru kerülhessen az asztalunkra.