Nyár, fesztivál szez-ON -mit vigyél magaddal
A nyár a fiatalok számára már nem a Balatonban hűsölést jelenti, mint az én időmben, most már fesztiválról fesztiválra járnak, ami több napos intervallumban szórakoztatja a közönséget, érdemes pár dologra odafigyelni, mit is vigyünk magunkkal.
Egy sokrétű idénynövény, ami szuper egészséges is
Épp megfelelő az idő ahhoz, hogy elővegyünk néhány régi receptet, aminek a spárga áll a középpontjában. Ez a mindössze pár hétig termő sokoldalú növény akár a szuperételek közé is kerülhetne, mutatjuk miért.
Ínycsiklandozó lazacos fogások
Lazacot ritkán eszünk, pedig ez a rózsaszínű húsú, gazdag ízű hal számtalan módon elkészíthető. Jól illik hozzá a spenót, a sóska, tésztával, tejszínnel, zöld fűszerekkel is harmonizál.
Spárga a szuperegészségért
A spárgában nagyon kevés a zsír és a kalória (egy csészényi mennyiségben mindössze 32 van), emellett viszont sok a rost, ezért ideális étel azoknak, akik le szeretnének dobni pár kilót. Legjobb, ha főtt tojással párosítjuk, mert a tojásfehérje tartalmával együtt komplett étkezésnek számít, amely hosszú időre jól is lakat.
Milyen fehérjét egyek, ha nem eszem húst?
Szerencsére nem vagyunk egyformák. Van, aki húst hússal eszik, s fogja a fejét a vegetáriánusok, esetleg vegánok elvein. A növényi étrend követői pedig zöldséget, gyümölcsöket, gabonákat, magvakat esznek. Az azonban biztosan közös bennük, hogy fehérjére mindenkinek szüksége van.
Tavaszi méregtelenítés
A hosszú tél után bevett szokás, hogy a természet megújulásával mi is megújuljunk kicsit, amit a szervezet méregtelenítésével érhetünk el. Nézzük is meg, hogyan!
Mángold, a „zabálnivaló” zöldség
Még vagy már kevesen ismerik a mángoldot, pedig kiváló zöldség: komplex felhasználási módja révén többféle zöldség előnyeit egyesíti magában, vitaminforrásban sokakat leköröz, ráadásul még nagyon esztétikus is.
Még tart a spárgaszezon
A spárga másodvirágzását éli hazánkban. A XIX. századtól kezdve francia mintára itthon is sok spárgát termesztettek, azonban a második világháború után a szovjet rezsim száműzte a magyar konyhából. Az elmúlt években újra felfedezzük ezt a rendkívül hasznos zöldséget, ami vajon párolva a legízletesebb