Egészséges reggeli ötletek, akár cukorbetegeknek is
Tavasszal gyakran diétába kezdünk, azonban sokszor már a nap első étkezése is fejtörést okoz. Mutatunk néhány reggeli ötletet, ami nem tartalmaz cukrot.
Tényleg egészséges a gabonapehely?
Valóban a gabonapehely a legjobb választás egy egészséges és gyors reggelire a gyerekeknek?
Okok, hogy minden nap együnk málnát
Ez a nyári bogyós gyümölcs nemcsak finom, de az egészségedre is pozitív hatással van. Sőt, még meg is szépít!
A málna, mint csodagyümölcs
Ez a nyári bogyós gyümölcs nemcsak finom, de az egészségedre is pozitív hatással van. Sőt, még meg is szépít!
Német finomságok, amiket ki kell próbálnod!
Németország konyhája igen változatos, éppúgy, mint természeti és építészeti látnivalói...
Mi az a superfood?
Bár az utóbbi időben kevésbé találkozhattunk ezzel a szóval, azonban a superfood kifejezés pár éve futótűzként terjedt el a köztudatban, holott nem egy új jelenségről van szó. Mi az a superfood és miért kapta fel ennyire a média?
Málnás édességek
Magyarországon is őshonos gyümölcs. Bár a piros színű málna a legelterjedtebb, léteznek fekete, lila és sárgás színű fajták is. Számtalan módon felhasználható a konyhában: süteményekhez, zselék készítéséhez, gyümölcslevesekhez, de csinálhatunk málnaszörpöt, dzsemet, sőt készülhet belőle mártás, húsok mellé.
Közepes pektintartalma miatt sűrűbb dzsem, lekvár csak hosszabb főzési idővel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítő anyag hozzáadásával főzhető.
Lekvárfőzés egyszerűen – nemcsak gyakorlott háziasszonyoknak
Noha nagyszüleink rengeteg anekdotát mesélnek a régi szép időkről, amikor még hatalmas üstben főzték a lekvárt, mára már a lekvárkészítés efféle hagyománya kissé más formát öltött. Ma már az is könnyen tehet el lekvárt, aki nem annyira járatos a konyhában.
A málna felhasználása
A nyár rendkívül sok kincset rejteget számunkra, a jó strandidő és a barna bőr még nem minden, hiszen az egyik legnagyobb ajándéka a rengeteg nyári gyümölcs. A málna -ezek közül-, a gyerekek körében az egyik legnépszerűbb. Három felhasználási módot mutatunk, hogy jobban az étkezéseink részét képezhesse.
Együnk színeket! - Szivárvány, a tányérunkon!
Gyönyörű évszaknál járunk, elkezdődött a tavasz, igaz szeszélyes mivolta megmutatkozik, de mégis az egyik év legizgalmasabb hónapjait jelenti. Gondolj csak a kedvenc színeidre, s most nemcsak a ruháidról beszélek, hanem szivárványszínű virágokról, színes ételekről. Együnk tavasszal színeket!
Arctisztítás házilag – tejes csodák
Nem csak kozmetikusnál érhetünk el csodákat, hanem otthonunkban is készíthetünk olyan arctisztító keverékeket, amelyek kényeztetik bőrünket, ráadásul teljesen természetesek. Ennek legjobb alapanyaga a tej, és az egyéb tejtermékek. Ha arctisztításról van szó, akkor házi tejtermékek használata ajánlott.
Mit kezdjünk a málnával?
Végre eljött a málnaérés ideje! A háziasszonyok (szerencsés esetben a háziurak is) készítik a szörpöket, lekvárokat. De mire használhatjuk még a málnát, ha sok a termés, vagy ha ládányit vásárolunk belőle?