Klorofill – tudod mennyire hasznos?
A szó nem ismeretlen, hiszen a zöld növények, melyek körbe vesznek minket, tartalmaznak klorofillt, de számos jótékony egészségügyi hatása van ránk nézve.
Az uborka meglepő hatásai
Kevés olyan nagyszerű étel létezik a világon, mint az uborka. Ez az alacsony kalóriatartalmú zöldség számos előnnyel rendelkezik, beleértve hidratáló összetevőit és értékes tápanyagait.
Vitaminban gazdag, finom és hűsítő receptek a meleg hónapokra
Valami igazán finomat, de közben egészségeset, vitaminban gazdag ételeket szeretnél enni? Ki szeretnél próbálni valami újat? Nincs sok időd elkészíteni az ebéded? Akkor ez a cikk neked szól.
Immunerősítés ősszel
Az immunerősítés az év minden szakában fontos, ám ősszel érdemes külön hangsúlyt fektetnünk rá.
Amit a petrezselyemről tudni érdemes
Ez a zöld levelű növény az egyik leghasznosabb fűszerünk, de emellett sokféle jótékony hatása révén egészségünk egyik őre is lehet.
A nyár slágere – sárgarépalé
Az egyik legnépszerűbb zöldségünk a sárgarépa, ami nem csak nyersen vagy főzve, de akár italként fogyasztva is egészséges.
Hogyan ismerjük fel a hiánybetegséget
A különböző vitaminok hiánya a szervezetben különböző tünetekkel jár, de miből tudhatjuk pontosan, hogy melyik vitaminra van szüksége éppen testünknek?
Olívaolaj vagy étolaj?
A hagyományos étolaj helyett ma már több lehetőség közül is válogathatunk, ott van például az olívaolaj. Na de miért jobb választás a konyhában?
Mikor vegyük be a vitaminokat?
Mindenki tudja, hogy nem érdemes éhgyomorra bevenni a napi vitaminokat, de ha már ettünk, mikor érdemes? Nézzük meg, mikor a legjobb a vitaminpótlás.
Mi történik, ha túl sok K-vitamint viszünk be szervezetünkbe?
Míg a vízben oldódó vitaminok túladagolása viszonylag nehéz - hiszen a vizelet ürítésével együtt a vitaminok felesleges része távozik a szervezetből -, a zsírban oldódó vitaminok elraktározódnak a zsírsejtekben, az alacsony vitaminbevitel mellett fontos tehát odafigyelni a túl magas vitaminbevitel elkerülésére is, hiszen mindkét szélsőség egészségügyi kockázattal jár. Lássuk, milyen tünetei lehetnek a K-vitamin túladagolásának!
Hurrá, itt az uborkaszezon
Nyáron egy kicsit mindenki kevesebbet és könnyebben étkezik, mint az év többi részében, de az uborka nem csak könnyű, hanem egészéges is, főleg ilyen nagy melegben.
Kelbimbóból készült isteni receptek
A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig sok hasznos anyag van benne. Ahhoz képest, hogy zöldség, rengeteg fehérjét tartalmaz, ezenkívül magas a C- és a K-vitamin-tartalma.
Kelbimbó élettani hatása
A kelbimbóban található C-vitamin és más antioxidáns anyagok segítenek megőrizni a szem egészségét, és a látás minőségét - akár idősebb korban is. A C- és az A-vitaminnak a bőr védelmében és egészségében is kiemelkedő szerepe van.
Vitaminok hatása szervezetünkre
Vitaminokat naponta viszünk be a szervezetünkbe, akár az étrendünkön keresztül, akár vitamin-készítmények formájában. Ám így is előfordulhat, hogy némelyikből hiányt szenvedünk. Hogy melyiknek milyen hatása van, és hogyan pótolhatjuk, az ebből a cikkből kiderül.